Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Stam en Schoon winnen Elite 16 in Parijs

Stam en Schoon tijdens het EK in München | Foto: CEV

Parijs – Katja Stam uit Klijndijk en Raïsa Schoon hebben zichzelf een vervroegd verjaardagscadeau gegeven door het Elite 16 toernooi in Parijs te winnen. In de finale versloegen ze zondagmiddag de Letse dames Samoilova en Graudina: 21-16 en 22-20.

Dat was een herhaling van de halve finale van het Europees Kampioenschap. Toen moesten Stam en Schoon het onderspit delven, maar nu namen ze vanaf het begin het intitiatief en stonden de Nederlandse dames al snel met 4-0 voor. Die voorsprong werd niet meer weggeven en zo werd de eerste set gepakt.

Het plezier straalde er van af bij Stam en Schoon ondanks een spannende tweede set. Het ging gelijk op tot 17-17, maar toen was er een gat van twee punten en kregen Stam en Schoon op 20-18 twee matchpoints. Die werden beiden niet benut maar bij het derde matchpoint maakte Stam het met een geweldig blokpunt af 22-20.

Daarmee winnen Stam en Schoon voor de tweede keer dit jaar een Elite 16 toernooi na de winst begin dit jaar in Rosarito in Mexico. Toen versloegen Stam en Schoon ook de Letse dames in de finale. Met de winst hebben Stam en Schoon morgen ongetwijfeld een mooie 24-jarige en 21-jarige verjaardag.

Geplaatst door

Redacteur / Verslaggever van de gemeente Borger-Odoorn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.