Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Alarmniveau corona verhoogd vanwege hoge aantal besmettingen

REGIO – Minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers besloot vandaag om de stand op de thermometer voor het coronavirus te verhogen. De thermometer geeft aan hoe het staat met de druk op de zorg en de samenleving door het coronavirus.

De thermometer is verhoogd van 1 naar 2. Dat betekent dat de impact op de zorg en de samenleving is verhoogd en dat vooral kwetsbare mensen risico lopen. De thermometer kan oplopen tot 4. Dit getal betekent dat de impact ‘zeer hoog’ is op de zorg en de samenleving en dat iedereen de gevolgen merkt.

In de regio

In de gemeente Borger-Odoorn zijn vandaag vier positieve tests gemeld bij de GGD. In de gemeente Stadskanaal zijn dat er zes en in Veendam zeven. De ziekenhuisopnamen in de provincie Groningen ligt op een, terwijl Drenthe twee patiënten heeft opgenomen.

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.