Direct naar de inhoud.

Erfenis niet altijd voor nabestaanden of goed doel; er is meer mogelijk

  • door:
  • op:

VEENDAM – Bij de nalatenschap van een overledene denk je meestal aan een erfenis van nabestaanden. Of een goed doel. Maar je kunt je nalatenschap ook gunnen aan een culturele instelling in je eigen omgeving. Op dinsdag 1 november is daarover een voorlichtingsavond in Veendam.

Geoormerkt doel

De bijeenkomst onder de vlag van de landelijke campagne Nalaten aan cultuur vindt plaats in theater vanBeresteyn. Het gaat om een samenwerking tussen de schouwburg, het Veenkoloniaal Museum, de Muziek- Dans & Theaterschool, het Veenkoloniaal Symfonie Orkest en het Museum Kapiteinshuis Pekela. De campagne is opgezet met als doel belangstellenden er op te wijzen dat ze ook kunnen nalaten aan culturele instellingen in de regio. Ze kunnen hun erfenis zelfs nalaten aan een geoormerkt doel.

Denk bijvoorbeeld aan een theatervoorstelling van een regionaal theatergezelschap, restauratie van bepaalde schilderijen, speciale tentoonstellingen of het ontwikkelen van educatieve programma’s. De nalatenschappen versterken op die manier culturele organisaties in de eigen omgeving.

Iedereen, overal vandaan is welkom

Tijdens de bijeenkomst kunnen belangstellenden kennis maken met de deelnemende organisaties. Daarvoor hoef je overigens geen inwoner van de gemeenten Pekela of Veendam te zijn. Volgens directeur Hendrik Hachmer van het Veenkoloniaal Museum zijn ook belangstellenden uit omringende gemeenten als bijvoorbeeld Menterwolde, Stadskanaal, Groningen, Borger-Odoorn en Aa en Hunze welkom.

Aanmelden is nodig

Aanmelden is wel noodzakelijk. De gastgevers moeten even weten hoeveel koffie ze moeten zetten en hoeveel plakken koek ze moeten snijden. Aanmelding kan via info@veenkoloniaalmuseum.nl, 0598 364224 of via de balie van het museum.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal