Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Opnieuw staking in streekvervoer: bussen rijden vanaf woensdag drie dagen niet

Vanaf woensdag alleen stilstaande bussen.

REGIO – Er zijn deze week weer stakingen in het streekvervoer. FNV Bondgenoten roept haar leden op om vanaf woensdag voor drie dagen het neer te leggen. De buschauffeurs willen een betere cao.

‘De chauffeurs vinden het ontzettend vervelend voor de reiziger, maar deze staking komt echt door de weigerachtige opstelling van de werkgevers om tot een eerlijke cao te komen. Daarnaast maken de chauffeurs zich ernstig zorgen om de inkrimping van het openbaar vervoer die op dit moment gaande is’, legt bestuurder Marijn van der Gaag van FNV Streekvervoer uit.

Middelvinger

De stakingen van deze week volgen op eerdere stakingen en een grote landelijke manifestatie van vorige maand. Daarin gaven de chauffeurs de werkgevers vijf weken de tijd om weer om tafel te gaan zitten.
‘Dat weigeren ze tot nu toe. Ze steken gewoon hun middelvinger op naar hun eigen personeel. Maar de chauffeurs zijn het nu echt zat en gaan het er niet bij laten zitten. Ze gaan door tot die eerlijke cao er ligt’, aldus Van Der Gaag.

Loonsverhoging

De chauffeurs willen een loonsverhoging ter compensatie van de prijsstijgingen van tien procent en een koopkrachtverbetering van honderd euro. Daarnaast moeten de werkdruk en het personeelstekort aangepakt worden.

Werkdruk

Om het personeelstekort aan te pakken moeten er betere contracten komen, vindt vakbond FNV. Ook zouden er meer vaste aanstellingen moeten komen. ‘Daarmee kan de werkdruk verlaagd worden. Doordat er te weinig mensen zijn, komt alle druk te liggen bij het huidige personeel’, meent Van der Gaag.

Dit is een artikel van RTV Noord. RTV1 en RTV Noord werken samen om de regionale nieuwsvoorziening te versterken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.