Direct naar de inhoud.

Vooraanstaand Oekraïens jongenskoor komt naar Veendam: ‘Via zang het verhaal van Oekraïne vertellen’

  • door:
  • op:
Het Dzvinchok koor uit Kiev | Foto: Eigen foto

VEENDAM – Op vrijdag 28 oktober geeft het vooraanstaande jongenskoor Dzvinochok uit Kiev een concert in de Grote Kerk in Veendam. Het is het eerste concert van het koor in Nederland sinds het uitbreken van de oorlog. Het koor trekt daarna door de rest van Nederland voor concerten.

Het koor is op tournee door Europa omdat het bekendheid wil geven aan de rijke muzikale traditie van Oekraïne. ‘Wij zijn soldaten van het culturele front en onze missie is om iedereen via zang te vertellen over het prachtige Oekraïne,’ zo vertelt dirigent van het koor Ruben Talmachov. Onlangs vertelde het Dzvinochok koor het Oekraïense verhaal nog in Wenen samen met de Rolling Stones.

Tijdens de concerten zamelt het koor geld in dat ‘thuis’ goed gebruikt kan worden. Talmachov is blij met de steun van Nederland. ‘Voor de politieke en economische steun aan mijn land en alle vluchtelingen die ze met open armen ontvangen,’ zo vertelt de koorleider. ‘Ook ben ik blij met de samenwerking die Nederland al 30 jaar lang met mijn koor heeft.’

Het optreden in de Grote Kerk begint op 28 oktober om 19.30 uur. Entree is gratis, maar bij de uitgang is er een collecte ten behoeve van het koor.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal