Direct naar de inhoud.

Rechtbank doet uitspraak in moordzaak Muntendammer kapster

  • door:
  • op:
vrouwe jusitita rechtbank
Vrouw Justitia (foto: RTVNoord)

GRONINGEN/MUNTENDAM – De rechtbank doet dinsdag uitspraak tegen de 56-jarige Sander P., die heeft bekend dat hij zijn 50-jarige partner Nathalie om het leven heeft gebracht, op 7 november vorig jaar.

De officier van justitie eiste twee weken geleden twaalf jaar cel voor doodslag. De aanklager ging ervan uit dat P. in een soort van opwelling handelde en dat hij niet vooraf een plan had om Nathalie te doden. Het paar had al langere tijd relatieproblemen.

Slachtoffer leefde ‘in een oorlogszone’

De vrouw kondigde een echtscheiding aan. P. had het gevoel dat de vrouw een nieuwe relatie had en hij controleerde alles wat ze deed en waar ze was. De sfeer was uitermate gespannen. Het stel leefde vlak voor de dood van de vrouw in een oorlogszone waar iedereen zijn eigen terrein beveiligde, schetste de aanklager de situatie.

Audiofragment van ruzie die haar fataal werd

De politie kreeg vanaf 2020 meldingen over huiselijk geweld op het adres van het echtpaar. Nathalie maakte er een gewoonte van om de ruzies op haar telefoon op te nemen, zonder dat P. hiervan wist. Ook de laatste ruzie, die haar fataal werd, is opgenomen.
Hierop is het schelden van Nathalie te horen en het gelach van P. Daarna klinken ijselijk gegil en geluiden van het verstikken, schoppen en stompen. Ook is hoorbaar dat iemand tape afscheurt en plakt. P. schreeuwt op dat moment: ‘Ik geen leven, jij geen leven. Jij hebt alles kapotgemaakt. Laat mij maar voor jou zitten.’

‘Te erg, te afschuwelijk’

Dit audiofragment werd niet afgespeeld tijdens de zitting. ‘Het is te erg, te afschuwelijk. Ook voor de nabestaanden’, zei de rechter hierover. De gedode vrouw had verwondingen over haar lichaam en ze had ernstig hoofdletsel. P. is psychisch onderzocht door een psychiater en een psycholoog. Er zijn geen stoornissen vastgesteld en dus gaan de deskundigen uit van volledige toerekenbaarheid. Ex-partners omschrijven P. als een egocentrische en narcistische man, die geweld binnen de relaties niet schuwde.

Laatste foto van Nathalie

P. belde niet met de hulpdiensten en liet zijn vrouw in erbarmelijke omstandigheden achter op de keukenvloer, zei de officier van justitie twee weken geleden. P. sloot zorgvuldig de woning af en ging naar zijn zus. Daar liet hij een foto zien van de toestand waarin Nathalie verkeerde. Die had hij vlak voor zijn vertrek gemaakt. P. voelde zich getreiterd en gekweld door Nathalie, zei zijn advocaat.

Dit is een artikel van RTV Noord. RTV1 en RTV Noord werken samen om de regionale nieuwsvoorziening te versterken.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal