Direct naar de inhoud.

Vogelgriep in hertenkamp Zuidbroek: ganzen en eenden worden geruimd

  • door:
  • op:

ZUIDBROEK – Op het hertenkamp in Zuidbroek is vogelgriep uitgebroken. De ganzen en eenden die daar leven, worden geruimd. Dat heeft de gemeente Midden-Groningen bekendgemaakt.

De vogelgriep is vastgesteld na laboratoriumonderzoek. Dat gebeurde nadat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) vorige week een aantal verdachte, dode kippen had meegenomen. In totaal worden zo’n zestien ganzen en eenden geruimd. Alle kippen die in het hertenkamp leefden zijn al bezweken. De herten in het kamp lopen geen gevaar door de uitbraak.

Gemeente neemt verzorging over

Volgens loco-burgemeester Erik Drenth van Midden-Groningen is de ruiming van de dieren erg ingrijpend voor de verzorgers, die dat als vrijwilligerswerk doen. ‘Zij zijn daarom voorlopig niet actief als verzorgers, de gemeente heeft de verzorging van de dieren tijdelijk overgenomen.’
Er woedt momenteel een grote uitbraak van vogelgriep in Nederland. Ook in de provincie Groningen zijn meerdere pluimveebedrijven het slachtoffer.

Dit is een artikel van RTV Noord. RTV1 en RTV Noord werken samen om de regionale nieuwsvoorziening te versterken.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal