Direct naar de inhoud.

Knoalster scheidsrechter raakt geblesseerd, teams gooien modder over nieuwe scheids

  • door:
  • op:
Scheidsrechter Henk Lemmen tijdens de wedstrijd Tynaarlo – Asser boys F: Still RTV Drenthe

STADSKANAAL – Wat voor scheidsrechter Henk Lemmen uit Stadskanaal een gewone wedstrijd leek, viel de wedstrijd van afgelopen zaterdag toch tegen. Lemmen moest halverwege de wedstrijd het veld verlaten en beide clubs ruzieden voort over een nieuwe scheidsrechter: De uitkomst? Er wordt een ander moment gezocht om verder te spelen.

Lemmen kijkt rustig terug op de wedstrijd tussen Tynaarlo en Asser Boys. ‘De eerste helft liep goed. Het was een stevige wedstrijd en er is een gele kaart uitgedeeld, maar verder ging het prima.’ In de eerste minuut werd er gescoord door Asser Boys, maar in de loop van de helft kwam Tynaarlo, die volgens Lemmen de betere ploeg was, op gelijke hoogte. 

Sprintje voor buitenspel

Toen de lijnrechter in de laatste minuut voor buitenspel vlagde, wilde de Knoalster scheidsrechter nog een sprintje trekken, maar dat liep verkeerd af. ‘Ik had al een voorteken gekregen van mijn lichaam, maar tijdens het sprintje kreeg ik het in mijn kuit. Ik dacht gelijk aan een zweepslag, maar dat was het gelukkig niet.’

Op dat moment heeft Lemmen de eerste helft afgefloten. Masseurs van beide ploegen wilden de scheidsrechter wel behandelen, maar hij wist dat dat geen zin zou hebben, want Lemmen kon amper zijn sok uit krijgen. 

RTV Drenthe was aanwezig bij de desbetreffende wedstrijd

Dorpsscheidsrechter

Volgens de regels van de KNVB moet er binnen een half uur een nieuwe scheidsrechter op het veld staan. Er stond een scheidsrechter uit Tynaarlo te kijken naar de wedstrijd en hij wilde de wedstrijd wel verder fluiten, maar dat stuitte tegen de borst van de club uit Assen. Zij hebben negatieve ervaringen met scheidsrechters uit het dorp. 

De clubs hebben besloten dat de wedstrijd ingehaald zal gaan worden. Lemmen hoeft daar zelf niet bij aanwezig te zijn. Ook heeft hij geen negatieve gevoelens overgehouden aan de beide teams. ‘Geen van de twee teams zijn debet aan het stopzetten van de wedstrijd. We hebben het opgelost volgens de regels van de KNVB.’

Herstel van Lemmen

Lemmen zal de komende tijd geen wedstrijd meer fluiten en zal zich moeten richten op zijn herstel. ‘Aankomend weekend zijn er weer bekerwedstrijden, dus daar hoef ik sowieso niet te fluiten en ik heb mij alvast afgemeld voor het weekend daarna.’

RTV Drenthe en KNVB

RTV Drenthe meldde dat toen Asser Boys al aan het douchen was, de club uit Tynaarlo nog bezig was om de KNVB te bereiken via hun weekenddienst. De telefoontjes van de scheidsrechter uit Stadskanaal als die van de voetbalclub werden niet opgenomen. 

De KNVB meldt aan RTV1 dat de KNVB altijd bereikbaar is voor calamiteiten. ‘In dit geval werd er contact gezocht met de afdeling aanstellingen scheidsrechters. Deze afdeling is niet meer te bereiken op het moment dat de wedstrijden begonnen zijn. De calamiteitenlijn van ons is gewoon te bereiken in het weekend.’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal