Direct naar de inhoud.

Valthermondse poseert trots in nieuwe boerinnenkalender: ‘Onze sector in een positief daglicht zetten’

  • door:
  • op:
De foto van Didi Mulder in de boerinnenkalender. | Foto: Boerinnenkalender

VALTHERMOND – Ook dit jaar staat er weer een dame uit de Veenkoloniën op de Boerinnenkalender. Nadat dit jaar Robin Mulder uit Alteveer de kalender haalde staat nu Didi Mulder (geen familie) uit Valthermond op de kalender voor 2023.

‘Begin dit jaar kwam een keer voorbij dat ik mij kon aanmelden. Toen dacht ik dat is toch leuk. Ook leuk podium om de paardensector in een positief daglicht te zetten,’ zo vertelt Mulder in het RTV1 programma 1 op Vrijdag. ‘Poos later kreeg ik mail dat ik bij de laatste veertig zat. We moesten een filmpje maken waarin we ons voorstelden en wat onze band is met de agrarische sector. Toen dacht ik nou ga ik een goed filmpje maken ook,’ zo zegt ze breeduit lachend.

Lekker verwend worden

Uiteindelijk zat Mulder bij de laatste vijftien en dus kwam ze in de kalender. Op drie zondagen waren er vervolgens fotoshoots. ‘Echt superfijne mensen om mee te werken. We konden ook echt onze grenzen aangeven. Ze hadden daar heel veel respect voor. Echt super!’ Uiteindelijk was het shooten vooral een feestje. ‘Je haar wordt gedaan en uitgebreid de make-up. Echt even lekker verwend worden.’  

De boeren staan door de protesten rondom de stikstofcrisis weleens in een negatief daglicht, zo geeft Mulder aan. ‘Dit moet ons weer even in het positieve daglicht zetten.’ Mulder ziet dat ook de gevolgen van stikstof langzaam tot de paardensector doordringen. ‘Het zijn vooral de boeren die daar last van hebben, maar wij halen wel het hooi bij die boeren vandaan. Verder kunnen wij ook niet meer onze mest kwijt.’

‘Geen vleeskeuring’

Zelf moet Mulder lachen als ze haar foto ziet. ‘Op het moment zelf daar dacht ik is dit wel wat, maar uiteindelijk denk ik dat ik supertrots kan zijn.’ De gedachte dat mensen zeggen dat het een vleeskeuring is zo’n kalender heeft Mulder begrip voor. ‘Maar er staat op die kalender zoveel diversiteit dat je het eigenlijk geen vleeskeuring mag noemen,’ zo sluit ze af.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal