Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Voorzitter IJsvereniging Exloërmonden benoemd tot erelid: ‘Niets is hem teveel’

Voorzitter van de ijsvereniging Willem Rosing (R) samen met secretaris Albert de Vries (L) | © RTV Drenthe

2E EXLOËRMOND – De voorzitter van IJsvereniging Exloërmonden, Willem Rosing, werd donderdagavond verrast met de benoeming tot erelid van de vereniging. Daarnaast kreeg hij van de voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Schaats Bond (KNSB) de zilveren bondsspeld opgespeld. 

Rosing nam in 1997 zitting in het bestuur van de IJsvereniging en op 12 november 2011 nam hij de voorzittershamer over van dhr. Jager. Maar naast deze bestuurlijke taken was hij ook op andere gebieden actief voor de vereniging. ‘Als er een ijsvloer lag was hij samen met de andere bestuursleden elke dag van vroeg tot laat aanwezig bij of op de baan’, vertelt secretaris van IJsvereniging Exloërmonden, Albert de Vries. ‘Hij was geregeld bij de ijsbaan te vinden. Zowel in de winter als op andere tijden van het jaar. Of het nu was om het onkruid te bestrijden of de boel opruimen, niets was hem te veel.’

Achter de bar

Ook als het niet vriest heeft de club een maatschappelijke functie in de omgeving door zowel een jeu de boules- als klaverjasclub inpandig te hebben. En ook hier was zette onder meer Willem Rosing zich voor in. De Vries: ‘Elke klaverjasavond stond hij achter de bar om iedereen van de nodige consumpties te voorzien.  En de dag erna was hij weer in de kantine, om samen met zijn vrouw, de kantine weer schoonmaken.’

Nieuwe opvolger

Donderdag werden deze lovende woorden kracht bijgezet door de 77-jarige Rosing voor zijn 25 trouwe dienst tot erelid te benoemen en hem de zilveren bondsspeld van de KNSB op te spelden. Rosing zelf zag het als een mooi einde van een tijdperk. Hij heeft het voorzittersstokje namelijk met een goed gevoel over aan zijn opvolger Wiebe Alons.

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.