Direct naar de inhoud.

Weg weer vrij naar homo-ontmoetingsplaats in Drouwenermond

  • door:
  • op:
De doodlopende weg. Niet meer afgesloten. Foto: RTV Drenthe/Van Oost Media

DROUWENERMOND – De weg langs de visvijver in Drouwenermond wordt toch weer opengesteld voor gemotoriseerd verkeer. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders van Borger-Odoorn besloten.

Het college doet dat, nadat de rechter de gemeente had opgedragen om een bezwaar vanuit Stichting Platform Keelbos 2.0, een belangenorganisatie voor homo-ontmoetingsplaatsen, te heroverwegen.

Het is sinds juni verboden om met motorvoertuigen over de doodlopende weg langs de visvijver te rijden. Dat is precies langs het gedeelte dat als homo-ontmoetingsplaats wordt gebruikt. Eerder werd een slagboom over de weg geplaatst, maar die werd al gauw doormidden gezaagd. Er volgde vervolgens een slagboom van ijzer, die het een jaartje vol wist te houden. Tot slot kwam het tot een verbod, maar ook dat is nu dus van tafel.

De stichting vocht de afsluiting van de weg aan en stapte in september naar de rechter. Met succes dus. Het verbodsbord wordt binnenkort weggehaald.

Dit is een artikel van RTV Drenthe. RTV1 en RTV Drenthe werken samen om de regionale nieuwsvoorziening te verstereken.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal