Direct naar de inhoud.

Coop Odoorn krijgt gouden certificaat voor gezondere super

  • door:
  • op:
Wethouder Ankie Huijing-Van Tongeren en Kiki Teunissen van Drenthe gezond overhandigen het gouden certificaat ‘Gezonde Super’ aan eigenaar Martijn Kaspers van de Coop. | Foto: Jelmer Wijnstra/RTV1

ODOORN – Coop Odoorn mag zich ‘gezondere super van Drenthe’ noemen. Wethouder Ankie Huijing-van Tongeren overhandigt vanochtend het gouden certificaat voor gezondere super aan eigenaar Martijn Kaspers. Het is de tweede supermarkt in Drenthe en de vijfde supermarkt landelijk die het gouden certificaat krijgt.

Een gezondere super stimuleert klanten een gezondere keuze te maken met passende aanbiedingen en een aangepaste winkelinrichting. Dat doet de Coop in Odoorn onder meer door het weghalen van het snoeprek bij de kassa’s. ‘In 2008 hebben wij al besloten de snoeprekken weg te halen. Het is ook echt ons beleid om gezondheid en het welzijn van de mens te stimuleren,’ aldus Kaspers.

Gratis fruit voor kinderen

Naast geen snoep bij de kassa’s ligt er voor kinderen ook gratis fruit klaar op de fruitafdeling. ‘Als er niks ligt zijn kinderen zelfs verontwaardigt, maar dan trekken we snel een zak met mandarijntjes open.’ Ook kunnen ouders als hun kind voor het laatst bij het consultatiebureau is geweest een gratis zak fruit bij ons halen. ‘Dat is voor de consultatiebureaus van Borger, Valthermond en Nieuw-Buinen. Ze krijgen dan bij de laatste afspraak nog een goodie bag mee en daar zit dan een bon voor een zak gratis fruit in van ons.’

Bij sportdagen van scholen is de Coop vaste partner. ‘Wij leveren dan geen ranja of chips, maar alleen fruit.’ Ook medewerkers profiteren van de gezonde keuzes van de supermarkt. ‘Onze medewerkers hoeven nooit brood mee naar het werk. Dat staat altijd voor hun klaar in de kantine net als het beleg en fruit.’ Toch staat er ook nog wel eens wat ongezonds op het menu in de kantine. ‘Bij verjaardagen blijft het niet bij een appel of een mandarijn, maar blijft taart toch gewoon favoriet,’ zo lacht Kaspers.

Kaspers met het certificaat op de plek waar het komt te hangen. | Foto: Jelmer Wijnstra / RTV1

Gemeente gaat gesprek aan met andere ondernemers

Wethouder Ankie Huijing-van Tongeren overhandigde het certificaat en is trots. ‘Het is geweldig dat de Coop in Odoorn klanten helpt om een gezondere keuze te maken. We willen als gemeente dit ook stimuleren. Bijvoorbeeld met het programma Gezonde Leefstijl Borger-Odoorn.’

Ook met andere ondernemers gaat de gemeente het gesprek aan. ‘We haken aan bij Drenthe Gezond en vanuit daar worden supermarkten actief benaderd. Je moet dan alleen nog de bereidheid van de ondernemer hebben. Voor de Coop kwam dat nu perfect uit. Zij waren al heel ver en zijn nu toe aan die volgende stap,’ aldus de wethouder.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal