Direct naar de inhoud.

Meer verkeersongevallen in de Veenkoloniën, koploper is Borger-Odoorn

  • door:
  • op:
Foto: Politie en RTV1

REGIO – In de gemeente Borger-Odoorn hadden in 2021 bijna een vijfde meer verkeersongevallen plaats dan het jaar daarvoor. Daarmee is Borger-Odoorn koploper in de provincie Drenthe. Ter vergelijking: in de veel drukkere gemeente Emmen waren er verhoudingsgewijs minder ongelukken dan in Borger-Odoorn. Dit blijkt uit onderzoek van verzekeringsbedrijf Independer, gebaseerd op de meest recente gegevens van Rijkswaterstaat.

Uit die gegevens blijkt verder dat er vooral in de oosthoek van Drenthe een toename van het aantal verkeersongevallen was. Op de eerste plaats staat dus Borger-Odoorn (een stijging van 18,9 procent), gevolgd door Aa en Hunze (18,2 procent) en Emmen (16,6 procent). Het provinciale gemiddelde staat op 6 procent. Niet overal in Drenthe steeg het aantal ongelukken in het verkeer. Zo vond de sterkste daling plaats in Westerveld: in deze gemeente waren in vorig jaar 20,2% minder verkeersongevallen dan in 2020.

In de provincie Groningen steeg het aantal verkeersongevallen met 4,4 procent. De gemeente Oldambt ‘scoorde’ het hoogst met een stijging van 20,5 procent. In Stadskanaal en Veendam is deze stijging bij lange niet gehaald, maar toch zitten beide gemeenten boven het provinciale gemiddelde. In de gemeente Stadskanaal steeg het aantal ongevallen met 6,8 procent, in Veendam met 5,2 procent. De sterkste daling had plaats in de gemeente Pekela: daar waren in vorig jaar 16,1% minder verkeersongevallen dan in 2020.

Meer info op https://www.independer.nl/autoverzekering/info/schade/onderzoek/verkeersongevallen-nederland-2022.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal