Direct naar de inhoud.

SKV met primeur in Nederland: Als eerste UHD-TV tijdens WK

  • door:
  • op:
SKV heeft een primeur in tv-wereld Bewerking: RTV1

VEENDAM – Inwoners van Veendam krijgen een primeur te zien bij provider SKV. De kleine kabelmaatschappij zal de wedstrijden van het WK voetbal in Ultra HD uitzenden. Iets wat andere providers nog niet durven. De NPO zal een speciale zender opzetten voor dit evenement.

Eerder werd dit weekend gemeld dat de NPO het WK Voetbal in Qatar niet in 4K, maar in volledig HD. De publieke omroep heeft vandaag het aanvoersignaal beschikbaar gesteld. SKV is de eerste provider die is begonnen met de doorgifte van het tijdelijke kanaal.

Zonder extra kosten kunnen Veendammers de wedstrijden op kanaal 101 bekijken. Wel is het belangrijk om de goede materialen in huis t hebben. Zo waarschuwt de kabelmaatschappij voor een goede televisie en decoder. Deze moeten onder andere HDR ondersteunen. Dat is vrijwel alleen het geval bij televisie en decoders die geschikt zijn voor 4K.

Ook Ziggo en KPN zullen het extra kanaal NPO UHD gaan aanbieden. Het is nog niet bekend of Delta en Caiway het kanaal door gaan geven. T-Mobile zal niet meegaan met de publieke omroep, omdat zij het technisch niet aankunnen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal