Direct naar de inhoud.

Subsidie voor versnelling woningbouw in Stadskanaal en Onstwedde

  • door:
  • op:
Onstwedde vanuit de lucht F: Jelle Wubs

STADSKANAAL/ONSTWEDDE – De gemeente Stadskanaal heeft een subsidie ontvangen voor het maken van plannen voor woningbouw, waarbij het gaat om nieuwbouw en herstructurering van woonkernen in de gemeente. De gemeente huurt capaciteit in voor het maken van stedenbouwkundige plannen.

Dat geld komt uit een subsidieregeling die bedoeld is om gemeenten te ondersteunen bij het versnellen van de planvorming om daarmee het huidige woningtekort zo snel mogelijk te verkleinen. Gedeputeerde Tjeerd van Dekken: ‘Nieuwe woningen zijn hard nodig om aan de toenemende vraag naar betaalbare woonruimte te voldoen. Ook zijn ze nodig ter vervanging van woningen, om de kwaliteit van de Groningse woningvoorraad op peil te houden.’

Daarbij gaat het niet alleen om betaalbare koopwoningen, geeft Van Dekken aan, maar ook om sociale huurwoningen. ‘Deze subsidies helpen gemeenten hun plannen te versnellen en inwoners aan een passende woning te helpen.’

Stadskanaal en Onstwedde

De gemeente Stadskanaal krijgt €18.240,- euro voor de inhuur van extra capaciteit, zodat stedenbouwkundige plannen op korte termijn gemaakt worden. Het gaat om het realiseren van in totaal honderd woningen in het centrum van Stadskanaal en in Onstwedde.

In de bestaande woonkernen worden op braakliggende terreinen betaalbare koopwoningen en appartementen gerealiseerd. Uit woningmarktonderzoek is naar voren gekomen dat er behoefte is aan deze woonruimte. Bovendien verbetert de leefbaarheid met de invulling van deze locaties.    
-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal