Direct naar de inhoud.

Drie aanhoudingen voor gewelddadige straatroof in Musselkanaal

  • door:
  • op:
Foto: M. Dol – RTV1

MUSSELKANAAL – De politie heeft woensdag drie mannen aangehouden op verdenking van het plegen van een gewelddadige straatroof een dag eerder, dinsdag 1 november. Een 80-jarige man is rond 14.15 uur vlak bij de Vincent van Goghlaan onder bedreiging van een mogelijk vuurwapen van zijn telefoon beroofd.

De politie heeft eerder twee andere meldingen onderzocht van een beroving en een diefstal in Musselkanaal. De politie onderzoekt of de aangehouden verdachten hier ook bij betrokken zijn.

Een 80-jarige man uit Musselkanaal wandelde dinsdagmiddag in park Dierenweide bij de Vincent van Goghlaan in Musselkanaal. Toen de man daar drie de jongens op een bankje passeerde, richtte één van de belagers een mogelijk vuurwapen op het hoofd van het slachtoffer. Een andere verdachte hield de man stevig om zijn nek vast. Onder bedreiging stond de man vervolgens zijn telefoon af. De politie startte direct een onderzoek. Daarbij konden agenten sporen veilig stellen. Dit onderzoek leidde naar drie verdachten. Zij zijn woensdagmiddag aangehouden in Musselkanaal. Het gaat om een 24-jarige man uit Veendam, 20-jarige man uit Veendam en een 20-jarige man uit Musselkanaal.  Zij worden vandaag voorgeleid voor de rechter-commissaris.

De afgelopen dagen heeft de politie twee andere meldingen ontvangen, waarin de genoemde signalementen sterk overeenkomen met de woensdag aangehouden verdachten. Op zondag 30 oktober vond er in de hal van een woonzorgcentrum aan de Willem Diemerstraat in Musselkanaal tussen 19:00 en 19:30 uur een diefstal met geweld plaats. Bij deze diefstal waren ook drie daders betrokken, waarbij ook gedreigd werd met mogelijk een vuurwapen. Ook hier eisten de daders de telefoon van het slachtoffer, een 64-jarige vrouw uit Musselkanaal.

Op maandagavond 31 oktober rond 18:20 uur vond er een diefstal plaats in een cafetaria aan de Technicumstraat, waarbij drie verdachten een gokautomaat opengebraken. Hier werd een geldbedrag buitgemaakt. De recherche onderzoekt of de aangehouden verdachten ook betrokken zijn bij deze incidenten.

Getuigen gezocht

De verdachten zitten vast en worden gehoord. De politie is nog steeds op zoek naar getuigen en camerabeelden. Wie dinsdagmiddag iets opvallends heeft gezien in (de buurt van) het park of de Vincent van Goghlaan of wie camerabeelden heeft wordt verzocht contact op te nemen met de politie. Ook van de andere incidenten zoekt de politie getuigen of bewijsmateriaal. Wie denkt te kunnen helpen kan contact opneme via 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem).-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal