Direct naar de inhoud.

Sinterklaasjournaal Stadskanaal weer van start bij RTV1

  • door:
  • op:
Presentator Rutger Breider tijdens een van de afleveringen van Het Sinterklaasjournaal Stadskanaal F: Still Sinterklaasjournaal Stadskanaal

STADSKANAAL/RTV1 – Na het grote succes van vorig jaar, is ook dit jaar weer een Sinterklaasjournaal te zien vanuit Stadskanaal. Enthousiaste geluiden zijn al te horen op de verschillende schoolpleinen, want hoe leuk is het dat je je eigen omgeving terug kan zien in een Sinterklaasjournaal.

De eerste uitzending zijn deze week al uitgezonden op het televisiekanaal van streekomroep RTV1. De ingrediënten voor het succes van vorig jaar zijn meegenomen naar dit jaar, dus we zien opnieuw een professionele studio van waaruit contact wordt gezocht met de goedheiligman. Ook is er dit jaar een nieuw avontuur wat de pieten samen met Sinterklaas beleven.

Vorig jaar proefseizoen

Wat dit jaar anders is, is dat er elke schooldag wordt uitgezonden. Bedenker een regisseur Jeroen van Gelder vertelt waarom. ‘Vorig jaar was het voor ons een proefseizoen. Het leek ons leuk om een eigen journaal te maken en dat is gelukt. We kregen daar veel positieve reacties op. Ook zagen we op het YouTube-kanaal dat er massaal werd teruggekeken. Zo is de eerste aflevering ruim veertienduizend keer teruggekeken.’

Tekst gaat verder onder foto

Het team van vrijwilligers achter de schermen van het programma F: Jeroen Stevens

Feest

Van Gelder, die naast het regisseren ook een rolletje te pakken heeft gekregen in het journaal, heeft het afgelopen jaar hard gewerkt om tot dit resultaat te komen. ‘Het is een feest om een programma voor kinderen te mogen produceren. Kinderen lijkt misschien een makkelijk publiek te zijn, maar zijn eigenlijk erg kritisch. Gelukkig hebben we een fijn en enthousiast team waar we mee werken, waardoor we tot het huidige resultaat zijn gekomen.’

‘Fantastisch journaal geworden’

Het werken met het magische sprookje is voor alle makers bijzonder. ‘Wanneer je met Sinterklaas en zijn pieten wordt geconfronteerd op de set dan wordt je zelf weer een beetje kind!’ Ondanks dat Van Gelder met zijn team hard heeft moeten werken om alles voor elkaar te krijgen, blikt de regisseur positief terug. ‘Met decoratie en speelgoed een wereld creëren in het kasteel van Sinterklaas is geweldig om te doen. En met de kinderen in ons achterhoofd is het dit jaar weer een fantastisch journaal geworden.’

Uitzendtijden

RTV1 zendt het Sinterklaasjournaal elke schooldag uit om 17.00 uur. Om 17.15, 17.30 en 17.45 wordt het journaal voor kinderen herhaald op het televisiekanaal. Ook staat elke aflevering gelijk op de website van het Sinterklaasjournaal Stadskanaal.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal