Direct naar de inhoud.

Muziektheater De Kanaalstreek kijkt vol trots terug op musical Ciske de Rat: ‘Nog beter dan verwacht’

  • door:
  • op:
  • laatste wijziging: 16 nov 2022
  • tags:
Het slotapplaus met vooraan de twee hoofdrolspelers; Joey Heidekamp (R) en Julian Miltenburg (L) | © Muziektheater De Kanaalstreek

STADSKANAAL – In een uitverkocht Theater Geert Teis bracht Muziektheater De Kanaalstreek de musical ‘Ciske de Rat’ op de planken. Na een lange coronaperiode kon de wens van het muziektheater eindelijk in vervulling gaan en mochten ze de Jordanese klassieker vol trots in het theater spelen. 

‘Het was geweldig’, reageert Jesse Palsgraaf van het muziektheater enthousiast. ‘Het ging beter dan we in onze stoutste dromen hadden kunnen verwachten.’ Je mag Jesse gerust een ‘manusje van alles’ noemen binnen de theatergroep. Hij vervult niet alleen rollen op het toneel maar zit ook in het bestuur en werkt mee aan de technische kant van de voorstelling.

‘Vooral heel gezellig’

Als hij terugblikt op het afgelopen weekend kan hij zich de spanning nog goed herinneren: ‘Ik moest één van de spelers die als eerste het toneel op moest. Samen met de anderen stond ik voor het doek openging al dansend op de muziek in de coulissen.’ Toch is het niet alleen stress en spanning zo vlak voor een voorstelling: ‘Het is vooral heel gezellig’, merkt Palsgraaf op. ‘Je moet het ten slotte met elkaar doen. De sfeer is dan ook heel belangrijk, en die was gelukkig uitstekend.’

‘Professionele voorstelling’

Ook het publiek reageerde vol bewondering op de prestatie van het muziektheater. ‘Toen we na de voorstelling de foyer in liepen kregen we van iedereen complimenten. Sommigen noemde de voorstelling zelfs professioneel, en dat voor een amateurvereniging.’

De groep heeft met elkaar nog niet teruggeblikt op de voorstelling. Dat gebeurd volgende week pas. ‘Dan komen we bij elkaar en gaan we ook een deel van de voorstelling terug kijken. En natuurlijk heel er veel napraten.’

Intensief

Voordat de voorstelling daadwerkelijk op de planken gebracht kon worden, moest er natuurlijk veel gerepeteerd worden. Dat was vrij intensief, zo vertelde regisseur Ernst Paul Faber eerder aan RTV1: ‘Het is twee keer in de week en dan nog op de zaterdag met de kinderen repeteren. Dat is niet niks, maar zeker de moeite waard.’

RTV1 sprak tijdens een eerdere repetitie met de hoofdrolspelers en regisseur over de musical:

Volgende voorstelling

Het is nu voor cast en crew vooral een kwestie van een beetje gas terug nemen. Dat is wel nodig ook, want volgend jaar november spelen ze alweer een nieuwe voorstelling. ‘Dan gaan we de musical Oliver op de planken brengen’, vertelt Palsgraaf. ‘Dat gaat over een jongetje in een weeshuis dat allerlei avonturen beleefd. Anders dan Ciske, maar opnieuw een echte familievoorstelling.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-