Direct naar de inhoud.

Pekela krijgt gratis glasvezel door SKV

  • door:
  • op:
Glasvezelaanleg tussen Noordhorn en Niezijl | © Niels Timmerman/RTV Noord

PEKELA – Stichting Kabelnet Veendam gaat naast Muntendam ook Pekela aansluiten op glasvezel. Samen met het bedrijf Glasdraad zullen zij negenhonderd kilometer glasvezel in de gemeente neerleggen. GlasVezel Pekela BV denkt met een gratis aansluiting op het supersnelle glasvezelnetwerk de inwoners van de gemeente Pekela een aantrekkelijk aanbod te doen

Veendam en Muntendam

Na de verglazing van Veendam en Wildervank door SKV, zijn afgelopen jaren ook alle ‘witte’ buitengebieden van de Gemeente Veendam gratis aangesloten op het glasvezelnetwerk. In 2022 is de aanleg van glasvezel in het dorp Muntendam succesvol gebleken, met ruim 95% van de huishoudens en bedrijven in Muntendam die zich hebben aangemeld. De aanleg wordt in 2022 volledig afgerond.

SKV wil deze formule verder uitbreiden naar de Gemeente Pekela. De intentie is om alle percelen (circa 6000) in de Gemeente Pekela kosteloos aan te sluiten op het glasvezelnetwerk. Nieuwe Pekela, Oude Pekela, Boven Pekela en bijbehorende gebieden. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen kern en/of “wit” buitengebied. Aangezien dit project groter is dan het recente Muntendam is de samenwerking gezocht met Glasdraad; een betrouwbare glasvezelpartij die ook in de provincie Groningen in diverse gemeentes actief is. Glasdraad rolt nu netwerken uit in de gemeenten Oldambt, Stadskanaal, Westerwolde en Westerkwartier. Dit gaat om circa 24.000 adressen.

GlasVezel Pekela BV

SKV en Glasdraad gaan samenwerken onder naam “GlasVezel Pekela BV” en willen in april 2023 starten met de uitrol. De gehele uitrol zal in ongeveer 18 maanden gaan plaatsvinden. Het hele traject bevat ongeveer 900 kilometer glasvezel en er worden 3 POP’s geplaatst.

Voordelen glasvezel

Met glasvezel hebben de inwoners van de gemeente Pekela de beschikking over een supersnelle internetverbinding. Hiermee is (thuis)werken, zorg op afstand, educatie en interactieve TV geen enkel probleem meer. De digitale “snelweg” is hiermee klaar voor de toekomst.

Groot voordeel van aanleg glasvezel door GlasVezel Pekela BV is de uiteindelijke keuzevrijheid voor de inwoners van de gemeente Pekela. Er zal een ruim aanbod van providers zijn om uit te kiezen.

Planning

Op 17 november 2022 geven SKV en Glasdraad de aftrap voor de aanleg van glasvezel, waarna de informatiecampagne direct start. GlasVezel Pekela BV vraagt de bewoners om zich aan te melden voor een gratis aansluiting tijdens deze informatiecampagne die loopt van november tot en met februari 2023.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal