Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Eerste sneeuwvlokken van het winterseizoen gespot in regio!

F: Weeronline

REGIO – Op verschillende plaatsen in Groningen en Drenthe zijn vanavond de eerste sneeuwvlokken van het seizoen waargenomen. Het gaat wel om enkele hele natte vlokken die niet blijven liggen. Van een besneeuwd landschap is dan ook geen sprake.

De eerste winterse neerslag is wat eerder dan het vorige winterseizoen. Vorig jaar werd op 26 november in het midden en oosten van het land op verschillende plaatsen natte sneeuw gemeld. Dat waren geen mooie vlokken, maar juist ijskoude regen met een klein beetje gesmolten sneeuw. In de nacht die volgde bleef de sneeuw regionaal wel liggen

Zondag kans op regionaal wit landschap

Het weekend staat in het teken van lage temperaturen met vooral zaterdagavond en in de nacht naar zondag op grote schaal vorst. Zondagochtend kan het regionaal nog een tijd vriezen. Daarbij komt het niet tot sneeuwval. Pas wanneer zondag in middag en avond minder koude lucht en neerslag over het land trekt kan het in het noordoosten sneeuwen bij een temperatuur rond of iets boven het vriespunt.

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.