Direct naar de inhoud.

Sinterklaas op meerdere plekken verwelkomd afgelopen weekend

  • door:
  • op:
Sinterklaas tijdens de intocht van Veendam (L) en Stadskanaal (R) F: Peter Panneman, Andre Dummer Bewerking: RTV1

REGIO – Afgelopen zaterdag werd Sinterklaas weer op verschillende plekken verwelkomt. Waar sommige intochten al vroeg begonnen, sloot Borger de dag van de intocht af in het donker met Sinterklaas. Bekijk hier de foto’s en de reportage van RTV1.

Buinerveen en Nieuw-Buinen West

In Buinerveen en Nieuw-Buinen West kwam Sinterklaas aan op een trekker met kar. Daarnaast kwamen de pieten op verschillende voertuigen aan. Bekijk hieronder de foto’s van afgelopen zaterdag gemaakt door Geert Hilbolling.

Wildervank

In Wildervank kwam de goedheiligman aan in een oude auto. Daarachter waren verschillende oude voertuigen met zijn pieten te zien. Bekijk hier de foto’s van Wildervank gemaakt door Hemmo Kuiper.

Onstwedde

In Onstwedde waren er nog zwarte pieten te zien. Samen met Sinterklaas deed hij een optocht door het dorp. Onder andere met een bolderkar vol cadeautjes en een vrachtwagen reed hij door het dorp. Bekijk hier de foto’s gemaakt door Jolanda Freitag.

Musselkanaal en Borger

In Musselkanaal stonden de Dikdakkers Sinterklaas op te wachten met een grote show. Samen met de burgemeester mochten zij de Sint begroeten en werd er een groot feest gevierd. De foto’s zijn van Hans de Jonge.

De Goedheiligman sloot de dag af in de Hunebedhoofdstad. Daar werd in de schemering een intocht georganiseerd. Met verlichte auto’s gingen de pieten en Sinterklaas door Borger heen en werd een een eindfeest gevierd bij de sporthal.

RTV1 heeft van de laatste twee dorpen een reportage gemaakt. Deze is hieronder te bekijken.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal