Direct naar de inhoud.

Raad stemt in met bouw nieuwe sporthal De Koel maar geeft college wel opdracht mee

  • door:
  • op:
De ‘oude’ Sporthal De Koel. | Foto: Google Streetview

BORGER/EXLOO – De gemeenteraad van Borger-Odoorn heeft donderdagavond ingestemd met het bouwen van een nieuwe Sporthal De Koel in de Molenstraat in Borger. Toch geeft de raad ook een opdracht mee: ‘Blijf in gesprek met de verenigingen.’

De nieuwe De Koel wordt een multifunctionele energieneutrale zaal waar ook MFA Het Hunzehuys gebruik van kan maken. In de begroting van komend jaar is al 457.000 euro vrij gemaakt om de bouw mogelijk te maken. In totaal gaat het om een investering van bijna 9 miljoen.

Druk op het MFA

De partijen zijn blij mee met het multifunctionele karakter van de nieuwe hal zo werd vorige week al duidelijk tijdens de oordeelsvormende raad. ‘Er zit druk op het MFA. Deze multifunctionele zaal kan daar een uitkomst in bieden,’ zo gaf fractievoorzitter Yannick Olij van de PvdA aan. ‘Veel sportclubs en sporthallen staan onder druk door de hoge energielasten. Dan is het mooi dat wij een energieneutrale hal willen bouwen,’ vulde Annemiek de Groot van Leefbaar Borger-Odoorn aan.

Blijf in gesprek

Het CDA en de PvdA riepen het college wel op in gesprek te gaan met de gebruikers van De Koel. ‘Wij horen vanuit de verenigingen enige zorgen over waar zij terecht moeten als de Koel opnieuw gebouwd gaat worden,’ zo vertelde fractievoorzitter Margreet Wegman van het CDA. De VVD voegde zich bij de twee partijen. ‘Daarbij hebben wij nog wel de vraag wat de financiële consequenties zijn van het tijdelijk verhuizen van die verenigingen.’

Wethouder Ankie Huijing – Van Tongeren (CDA/ChristenUnie) gaf aan dat het wat vraagt van de verenigingen tijdens de nieuwbouw. ‘We zijn al volop met hen in gesprek en dat zullen we ook blijven doen om te kijken hoe we dit zo goed mogelijk kunnen oplossen.’ Over de financiële consequenties kon de wethouder nog niks zeggen. ‘Dat maakt onderdeel uit van de verdere uitwerking.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-