Direct naar de inhoud.

Verenigingen Borger-Odoorn, Stadskanaal en Veendam halen bijna 45.000 euro op met Grote Clubactie

  • door:
  • op:
F: Grote Clubactie

REGIO – Verenigingen uit Borger-Odoorn, Stadskanaal en Veendam hebben dit jaar gezamenlijk 44.646 euro voor hun clubkas opgehaald met de Grote Clubactie. Landelijk werd er 12,8 miljoen opgehaald door alle verenigingen.

Directeur van de Grote Clubactie Frank Molenboer is blij dat mensen ook in deze financiële zware tijden hun club steunen. ‘Dit is een geweldig gebaar naar het verenigingsleven en al hun vrijwilligers,’ zo laat hij weten. Ook Koning Willem Alexander is blij met de steun. ‘Verenigingen verbinden en zijn de bouwstenen van onze maatschappij. Geweldig dat zoveel enthousiastelingen zich steeds weer inzetten om de actie tot een daverend succes te maken. Clubs in sport, hobby en cultuur blijven daardoor toegankelijk voor iedereen.’

Borger-Odoorn en Stadskanaal

Verenigingen in Borger-Odoorn haalden in onze regio het meeste op met 18.417 euro. Grootverdiener daarbij was voetbalclub Borger met een bedrag van 3693 euro. Daarachter zitten voetbalclub Nieuw Buinen en scoutinggroep De Hunzehikers uit Exloo. Zij haalden respectievelijk 2.658 euro en 2.337 euro voor hun clubkas binnen. In totaal deden 15 clubs uit Borger-Odoorn mee aan de actie.

In Stadskanaal werd een bedrag van 11.682 euro door de verenigingen opgehaald. Voetbalclub SPW uit Stadskanaal spande de kroon en krijgt een bedrag van 2.235 euro bijgeschreven. De turnvereniging CSV uit Onstwedde krijgt een bedrag van 2.103 euro en ReumActief, de reuma patiënt vereniging uit Musselkanaal krijgt 1.668 euro. In totaal deden in Stadskanaal 8 verenigingen  mee.

Veendam

De verenigingen uit Veendam vallen precies tussen Borger-Odoorn en Stadskanaal in. Hier werd een bedrag van 14.547 opgehaald. Turnvereniging Clias kreeg met 2.589 euro het meeste van de 11 deelnemende verenigingen. Judovereniging 53 Graden Noord krijgt 2.172 euro en Honk- en softbalvereniging The Blokes krijgt 2.124 euro-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal