Direct naar de inhoud.

Badeendjesrace in Veendam om door brand gedupeerde zwem- en poloclub te ondersteunen

  • door:
  • op:

Volgend jaar mei worden zesduizend badeendjes in het Oosterdiep in Veendam losgelaten. Het gaat om een actie van de Lionsclub in de Parkstad, die bedoeld is om zwem- en poloclub Bubble te ondersteunen.

Er kan er maar eentje de eerste zijn. Foto: Lionsclub Veendam

Het onderkomen van Bubble werd in februari door brand verwoest. Voor een nieuw onderkomen is nog een flink bedrag nodig. De zwem- en poloclub draagt zelf zijn steentje bij, maar krijgt ook hulp van de Lionsclub.

Loten verkocht

Tijden de kerstmarkt in Veendam worden door de Lionsclub loten verkocht. ‘Het lotnummer correspondeert met het nummer van een badeendje’, legt voorzitter Hans Deuze van de Lionsclub uit. ‘De eendjes drijven in mei door het Oosterdiep richting een fuik. Het eendje dat als eerste in de fuik terechtkomt, wint. En degene met dat lotnummer, wint de hoofdprijs.’

Zonnepanelen

De Lionsclub hoopt met de actie tienduizend euro op te halen voor Bubble. ‘Met dat bedrag kunnen onder meer zonnepanelen worden aangeschaft voor het nieuwe clubgebouw. Dan gaat hopelijk de energierekening ook nog eens omlaag.’

Dit is een artikel van RTV Noord. RTV1 en RTV Noord werken samen om de regionale nieuwsvoorziening te versterken.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal