Direct naar de inhoud.

Kinderfietsje over? Lever ‘m in bij Wedeka; dat maakt veel kinderen blij

  • door:
  • op:
Een opgeknapte kinderfiets, waar weer jarenlang gemak en plezier mee wordt beleefd. Foto: ANWB

REGIO – In de schuur nog een vergeten kinderfietsje staan? Doneer ‘m aan het ANWB Kinderfietsenplan. Met hulp van het werkvoorzieningsschap Wedeka wordt de fiets dan opgeknapt en gedoneerd aan een kind van wie de ouders met de stijgende financiĆ«le lasten geen fietsje meer voor hun kroost kunnen kopen.

Niet vanzelfsprekend

Het bezit van een fiets is voor veel kinderen geen vanzelfsprekendheid meer. Veel gezinnen worden zodanig met stijgende energie-, woon- en boodschappenlasten geconfronteerd dat er voor de ouders geen kinderfiets meer af kan. Daarom houdt de ANWB vanaf vandaag onder de naam ‘Meer dan een fiets’ een inzameling van niet meer gebruikte kinderfietsen.

Brengen of laten halen

In samenwerking met Wedeka worden in de regio twee inzamelingspunten ingericht en opgeknapt: de kringloopwinkels van het werkvoorzieningsschap aan de Gedempte Vleddermond in Stadskanaal en aan de Spoorweg in Veendam. Wie niet in staat is een fiets naar een van de inzamelpunten te brengen, kan via deze link contact opnemen met de ANWB. Een vrijwilliger komt de fiets dan ophalen.

Zelfstandiger

Een fiets maakt het voor kinderen gemakkelijker meet te doen met leeftijdsgenoten of zelfstandig en gemakkelijker om naar school of de sportvereniging te gaan. Een eigen fiets vergroot de wereld en geeft de kinderen meer kansen. Via het ANWB Kinderfietsenplan zijn sinds de oprichting in 2015 landelijk al meer dan 50.000 fietsen ingezameld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-