Direct naar de inhoud.

Man wordt per toeval aangehouden, diefstal, drugs en boksbeugel op kerfstok

  • door:
  • op:
Foto ter illustratie © Dennie Gaasendam

VALTHERMOND – De politie van Stadskanaal heeft woensdag rond het middaguur een 35-jarige man aangehouden aan de Kavelingen in Valthermond. De inwoner van Vlagtwedde reed in een auto en werd gecontroleerd. Bij het controleren van de identiteit van de man, bleek dat hij nog aangehouden moest worden voor een diefstal uit een woning.

Daarnaast bleek de man een flink aantal griepzakjes 3-MMC, in de volksmond ook wel “poes” genoemd, een weegschaal en een boksbeugel bij zich te hebben. ‘Voor de diefstal in de woningen, het in het bezit hebben van de 3-MMC en de boksbeugel is hij verhoord. Daarna werd hij weer in vrijheid gesteld’, aldus de politie van Stadskanaal.

3-MMC
3-MMC staat op Lijst II van de Opiumwet en is daarmee vanaf 28 oktober jl. officieel een verboden drug. Dat betekent dat productie, handel en bezit van deze designerdrug strafbaar is. Het verbod volgt op een toename van gebruik van 3-MMC, met name onder jongeren, en een stijging van het aantal gezondheidsincidenten. De drug heeft potentie tot verslaving en er zijn gezondheidsrisico’s aan verbonden, zoals hartritmestoornissen, een verhoogde bloeddruk of lichaamstemperatuur en rusteloosheid, die vaak aanleiding geven voor medische zorg.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal