Direct naar de inhoud.

Kersverse voedselbank StadsWolde heeft na flinke zoektocht eigen onderkomen gevonden

  • door:
  • op:
  • laatste wijziging: 16 dec 2022
  • tags:
Het nieuwe pand van StadsWolde aan de Touwslager in Stadskanaal | © Eigen foto

REGIO – Voor de pas opgerichte voedselbank StadsWolde gaat 2023 wel op een heel positieve manier beginnen. Vanaf 1 januari huren ze namelijk hun nieuwe pand aan de Touwslager in Stadskanaal. Een geschikt onderkomen vinden was voor de pas opgerichte stichting nog niet gemakkelijk, maar na een  lange zoektocht is het ze toch gelukt.

‘We hebben meerdere keren een flinke zoektocht gedaan’, vertelt voorzitter van StadsWolde, Goziena Brongers. ‘Dat was een kwestie van veel bellen met makelaars, in de regio rondrijden op zoek naar iets geschikts en natuurlijk veel bezichtigen.’ Uiteindelijk viel hun oog op een pandje op het industriegebied van Stadskanaal. ‘We vonden dit een mooie open locatie met veel mogelijkheden. Ook is zowel het pand als de omgeving uitstekend geschikt voor de levering en distributie van alle pakketten.’

Uitdaging

Wel is volgens Brongers de grootte van het pand, in totaal driehonderd vierkante meter, een uitdaging. ‘Zo’n oppervlakte klinkt misschien veel, maar vergeet niet dat er enorm veel voedsel en drinkwaren moeten worden opgeslagen.’ Brongers gaat ervan uit dat het wel moet gaan lukken. Zeker omdat ze op langere termijn eventueel een optie hebben om de achtergelegen loods erbij te huren. 

Op 1 januari kan de voedselbank het pand betrekken, maar dat betekent niet dat ze ook meteen op de locatie in bedrijf zullen zijn. ‘Er moet nog wel het een en ander aan het pand gebeuren. Zo komt er een nieuwe vloer in, er moet elektriciteit komen en alles moet natuurlijk schoon gemaakt worden voor de opslag van het voedsel.’

‘Substantiële bijdrage’

Voedselbank StadsWolde werd opgericht nadat zowel de gemeenten Stadskanaal als Westerwolde en Voedselbank Nederland hun vertrouwen opzegden in de voormalige stichting Voedselbank Zuid-Oost Groningen. StadsWolde is vanaf november de nieuwe voedselbank voor de twee gemeenten. Brongers: ‘We krijgen dan ook van zowel Stadskanaal als Westerwolde een substantiële bijdrage voor de huur van ons nieuwe pand.’

Vrijwilligers

En uiteraard is een pand alleen niet voldoende, want zonder vrijwilligers begin je niets. De stichting is afgelopen maanden dan ook druk bezig geweest met het vergaren van vrijwillige medewerkers. En niet zonder resultaat: ‘Inmiddels bestaat ons team uit 40 mensen. Daar zijn we enorm blij en trots op.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-