Direct naar de inhoud.

NEXT Borger afgelast door code oranje: ‘Cultuur belangrijk, maar veiligheid belangrijker’

  • door:
  • op:
De Willibrordkerk, waar het evenement zou plaatsvinden | © RTVDrenthe / Tom Meijers

BORGER – Wekenlang hebben de Drentse cultuurmakers van NEXT Borger naar de achttiende december toe geleefd; de dag dat hun evenement eindelijk door kon gaan. Bij Podium34 in Borger zouden de makers een avondvullend programma brengen met onder meer muziek, film en hiphop. Echter gooien de weersomstandigheden roet in het eten.

Het zou een geweldig nieuw fenomeen in Borger moeten worden. Een nieuwe generatie cultuurmakers die deze zondagavond zowel theater en muziek als documentaire en film ten tonele zouden brengen in de Willibrordkerk. Dit alles gecombineerd met mode. Totdat zondagochtend code oranje af werd gegeven in verband met gladheid in het hele land.

‘Cultuur is belangrijk, maar veiligheid is nog belangrijker!’, zo laat een woordvoerder van de organisatie weten. ‘Als organisatie NEXT voelen wij ons verantwoordelijk voor de veiligheid van het publiek en de artiesten. Daarom hebben wij besloten om het evenement NEXT in Borger te verschuiven naar het voorjaar, zodat iedereen kan genieten van de prachtige producties van ZIJ ZEI, De Drentse Vlaggenhijsers, Fusion en Het Mooiste Geluid!’

De organisatie wil NEXT Borger binnenkort alsnog door laten gaan. Wanneer dit zal zijn is nog niet bekend.

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal