Direct naar de inhoud.

Stichting Piratencultuur heeft nieuw bestuur

  • door:
  • op:
  • laatste wijziging: 03 jan 2023
  • tags:
Van links naar rechts Annemieke Wissink, Peter Zwiers en Martin Sterken. | Foto: Stichting Piratencultuur

REGIO – De stichting Piratencultuur heeft een nieuw bestuur. Martin Sterken uit Valthermond gaat de kar trekken van de stichting. Peter Zwiers, Annemieke Wissink en Jimme Nordkamp waren de huidige bestuursleden en doen een stapje terug.

In 2021 behaalde de piratencultuur de status van immaterieel erfgoed in Nederland. Een status waar de stichting jarenlang naartoe heeft gewerkt. Het vorige bestuur heeft ervoor gezorgd dat de status van immaterieel erfgoed is behaald. Het initiatief ontstond toen Peter Zwiers, destijds Statenlid voor de PvdA in Drenthe, een column schreef dat de piratencultuur het verdiende om cultureel erfgoed te worden. Hierop kwamen zoveel positieve reacties dat er serieus werk van is gemaakt.

De nieuwe voorzitter Martin Sterken kent de wereld van de piratenmuziek goed. Hij is als producer en schrijver bekend van vele piratenhits voor een groot aantal artiesten. Martin is enthousiast om met de stichting aan de slag te gaan. ‘De piratencultuur betekent veel voor mensen. Graag ga ik met die positieve energie aan de slag om nog meer mensen te bereiken en te laten zien hoe mooi de piratencultuur is,’ aldus Martin Sterken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-