Direct naar de inhoud.

Jasper Schepers is Knoalster van het jaar: ‘Hele eer’

  • door:
  • op:
Jasper Schepers is Knoalster van het Jaar geworden. | Foto: Jelmer Wijnstra/ RTV1

STADSKANAAL – Jasper Schepers is verkozen tot de Knoalster van het Jaar 2022. Dat heeft burgemeester Klaas Sloots dinsdagavond bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Stadskanaal in theater Geert Teis.

De verkiezing werd voor de zesde keer georganiseerd door De Kanaalstreek. Schepers kreeg de meeste stemmen van de lezers van de krant en de twaalf koppige vakjury. Hij was samen met Jaap Duit, Jan ten Hoff, Ferry Roek en Krijn Verweij genomineerd voor de prijs. Schepers kreeg uit handen van burgemeester Klaas Sloots een oorkonde en een horloge met inscriptie.

Sprakeloos

Voor Schepers was de uitverkiezing een hele eer. ‘Dit is een goede opsteker om door te gaan met het werk wat ik de afgelopen jaren voor zowel de gemeente als voor de Nierstichting gedaan heb.’ Schepers zat met de nodige spanning in het theater. ‘Ik dacht écht wat overkomt mij eigenlijk. Dat ik dan wordt uitgekozen. Sprakeloos.’

‘De verkiezing is nog niet eerder zo spannend geweest,’ benadrukte juryvoorzitter Theo Euverman die samen met notaris Bep Bergman de verkiezing in goede banen heeft geleid. ‘Dat is niet zo raar, want er kon worden gestemd op vijf fantastische finalisten.’

Inzet voor Nierstichting

Schepers werd eind vorig jaar al in het zonnetje gezet door de Nierstichting. De 21-jarige inwoner van Musselkanaal werd toen verkozen tot vrijwilliger van het jaar van de Nierstichting. Hij ontving daarvoor de ‘Ruurdtje de Vries prijs’. ‘Ik ben helemaal overdonderd door de prijs, een echte waardering op het vrijwilligerswerk dat ik in de afgelopen jaren met veel liefde heb mogen doen voor alle nierpatiënten in Nederland. Niet alleen, maar samen zetten we alles op alles voor nierpatiënten, en ik zal mij zeker de komende jaren in blijven zetten voor nierpatiënten,’ zo liet Schepers toen weten.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal