Direct naar de inhoud.

Honderd jaar oude woonboot Veendam toch naar andere plek

  • door:
  • op:
De desbetreffende woonboot die als ruim honderd jaar in het Oosterdiep ligt © Peter Panneman

VEENDAM – Er lijkt na jaren eindelijk een definitieve oplossing te komen voor de ruim honderd jaar oude woonboot van Huisman die al jaren aan de Postkade in het Oosterdiep lag. De woonboot komt binnenkort definitief in de jachthaven Schipperskwartier in Wildervank te liggen. Het ligt nu tijdelijk in een zijtak aan het Oosterdiep tot er een aantal aanlegsteigers verwijderd zijn en de nutsvoorzieningen zijn aangelegd in de jachthaven.

De desbetreffende woonboot moest per 1 januari 2019 vertrekken nadat een raadsbesluit van 2016 woonboten binnen de gemeente Veendam verbiedt. Een ingediende motie van Pé Langen (Partij VUK) om het woonboten beleid te herzien werd tijdens een raadsvergadering in december 2018 van tafel geveegd.

De gemeente Veendam heeft in 2016 een ligplaatsenverordening vastgesteld. Dit is een wettelijke verplichting. In deze verordening is tevens opgenomen dat woonschepen niet in een doorgaande vaarverbinding mogen liggen. Op grond van de ligplaatsverordening 2016 en het geldende bestemmingsplan Wildervank zijn woonschepen op deze plek niet toegestaan.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal