Direct naar de inhoud.

OBS Noorderbreedte van start met project FitGaaf!

  • door:
  • op:

Wethouders Ans Grimbergen en Annelies Kleve aan het touwtje springen met basisschool kinderen. | Foto: Malou Vos/RTV1

VEENDAM – Basisschool OBS de Noorderbreedte zal drie weken meedoen met het project FitGaaf! Tijdens dit project zullen leerlingen van groep 1 tot en met 8 stickers plakken voor elke gezonde actie die ze doen. Ook ouders kunnen meedoen en hun leefstijl aanpassen. Het doel van het project is om kinderen op een speelse manier bewust te maken hoe ze een gezonde leefstijl kunnen creëren. Drie wethouders hebben vandaag het startsein gegeven om het project officieel van start te laten gaan.

Sport – en beweeg consulenten van Veendam Beweegt begonnen het project door touwtje te springen met de basisschool kinderen. Hierna gaven de wethouders: Henk- Jan Schmaal, Annelies Kleve en Ans Grimbergen een korte toespraak over het belang van een gezonde leefstijl.

Gezonde actie

Volgens beweegconsulent Freek Hogendorp bied het project een totaal pakket om een gezonde leefstijl te creëren. ‘Niet alleen voor het kind maar ook voor de ouder waardoor het hele gezin een zetje kan krijgen om gezonder te leven.’. De kinderen krijgen een kalender mee waarbij ze per gezonde actie een sticker krijgen. ‘Door ze bij elke actie een sticker te geven kunnen ze zien hoe gezond ze bezig zijn. Deze acties bestaan onder andere uit: 8 uur slapen per nacht en 8 glazen water drinken per dag. Dingen die iedereen zou kunnen. Wat verregaander is dat je drie keer per week intensief gaat sporten. Ook elke dag matig intensief sporten dat je bijvoorbeeld een halfuur fietst. ‘.

Gemeente

Volgens wethouder van onderwijs Annelies Kleve is het fijn dat scholen aandacht schenken aan bewegen en gezond zijn want dat is bevorderlijk voor de leerprestaties. Kleve hoopt dat de kinderen op lange termijn iets aan het project overhouden: ‘Je hoopt dat als je drie weken met die activiteiten bezig bent het niet alleen bij die drie weken blijft maar dat kinderen het leuk gaan vinden.’.

Door middel van een enquête vanuit Veendam Beweegt zal er gekeken worden of het project effect zal hebben op het creëren van een gezondere leefstijl. Mogelijk zullen er meerdere bassischolen volgen in de gemeente.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal