Direct naar de inhoud.

Katie Koss maakt muziek met Oekraïense kinderen in Stadskanaal: ‘Heel bijzonder’

  • door:
  • op:
Katie Koss met Oekraïense kinderen © RTV Noord

STADSKANAAL – ‘Ik kom muziek maken met deze kinderen, die uit Oekraïne gevlucht zijn en nu hier op school zitten’, vertelt zangers Katie Koss. Ze bezoekt basisschoolkinderen in Stadskanaal om met hen in het Russisch te zingen en in gesprek te gaan. Koss is te gast op het Ubbo Emmius aan de Engelandlaan in Knoal, waar een afdeling van obs De Neuteboom zit. ‘Het zijn hele lieve kinderen en met heel veel enthousiasme’, zegt Koss.

‘Ik merkte dat ze heel snel naar me toe trokken en dat maakt het voor mij heel makkelijk om de dingen die ik in mijn hoofd te heb te doen, dan komt de kracht van muziek echt naar boven, de intentie die je daarmee hebt.’

Russisch

De zangeres zingt met de kinderen in het Russisch, de taal waarin ze in opgegroeid. ‘Dat is heel leuk. Ik heb een stukje van mijn eigen liedje gezongen, toen heb ik een liedje omgevormd zodat er een Russisch zinnetje in zit, dat zij met mij mee kunnen zingen. En dat zinnetje was: Ik geloof in mezelf. Dan heb ik ook meteen een onderwerp om over te praten.’

Het samen zingen met de kinderen vond Koss een prachtig moment. ‘Dan zongen ze voor mij, alle stukjes in mij komen dan samen. Mijn persoonlijkheid, mijn artiestzijn, mijn multi-culturaliteit… Ja, het is heel bijzonder.’

Bekijk hier de video op de basisschool:

Dit is een artikel van RTV Noord. RTV1 en RTV Noord werken nauw samen om zo de lokale nieuwsvoorziening te versterken.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal