Direct naar de inhoud.

Appartementencomplex Odoorn nieuwe opvanglocatie vluchtelingen

  • door:
  • op:
De nieuwe opvang van vluchtelingen in Odoorn. | Foto: Janet Oortwijn/RTV Drenthe

ODOORN – In appartementencomplex De Brinken in Odoorn worden vanaf 1 februari maximaal 22 vluchtelingen opgevangen. Het gaat om een gemengde opvang waarin zowel crisis noodopvang wordt geboden om Ter Apel te ontlasten, maar ook Oekraïners worden opgevangen.

De Oekraïense vluchtelingen die nu in de Oringer Stee en op vakantiepark Capfun Fruithof in Klijndijk verblijven, gaan naar de nieuwe locatie. Ook komen daar de asielzoekers die de afgelopen tijd in groepsaccommodatie 25 Graden Noord in Drouwenerveen verbleven. Het gaat om maximaal 22 plekken.

Opvang vraag blijft groot, kijken naar opties

Dit geldt ook voor de maximaal zeven Oekraïners die op bungalowpark De Hunzebergen in Exloo wonen. ‘Dit is een particulier initiatief,’ zegt wethouder Bernard Jansen (Leefbaar Borger-Odoorn). ‘Een ideële actie.’ De gemeente vergoedt de kosten hiervan aan de eigenaren van de huisjes.

Jansen blijft kijken naar andere opties. ‘Wij zijn ons er van bewust dat de druk op de vluchtelingenopvang de komende tijd nog groot blijft. We onderzoeken diverse opties voor opvang in de hele gemeente, zodat we zeker tot maart 2024 aan de vraag kunnen blijven voldoen.’

Crisisnoodopvang verlengd

De crisisnoodopvang om het aanmeldcentrum in Ter Apel te ontlasten, is verlengd tot 1 april dit jaar. Het gaat dan om de vluchtelingen die naar Odoorn gaan en nu in Exloo verblijven achter het gemeentehuis. ‘Het Rijk en het centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) hebben gezegd dat ze dan de opvang weer overnemen. Dus daar gaan we dan ook vanuit,’ aldus burgemeester Jan Seton.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal