Direct naar de inhoud.

Ommelebom festival na dertig jaar hervat: ‘Volgend jaar weer!’

  • door:
  • op:
Chocolade versieren was een van de activiteiten tijdens het kinderfestival © Rutger Breider/RTV1

STADSKANAAL – Na een afwezigheid van dertig jaar werd het Ommelebomfestival afgelopen zaterdagmiddag weer hervat in Theater Geert Teis. De burgemeester opende samen met directrice Annelies Klunder de deuren van het theater met een opgeblaasde ballonsleutel, waardoor de vierhonderd wachtende bezoekers konden genieten van het festival.

Te vroeg

Om 14.00 zou het festival starten, maar de koets met burgemeester Klaas Sloots kwam iets te vroeg aan. Na nog een rondje te hebben gereden kon hij beginnen met zijn toespraak voor de honderden kinderen die in de kou stonden te wachten. ‘Kinderen houden helemaal niet van mensen die lang praten, dus laten we maar gelijk het theater openen.’

Tekst gaat verder onder video

Jasper Stuut, medewerker van het theater, blikt trots terug op de terugkeer van het evenement. ‘Het was echt een succes op deze manier. We zijn ontzettend blij met hoe het festival is geworden en we zagen alleen maar blije gezichten.’

activiteiten

Tijdens het festival waren verschillende lokale bedrijven uitgenodigd om een activiteit voor de kinderen te regelen. Zo konden de jonge bezoekers chocolade versieren met Lekker Anderz, programmeren met een medewerker van de bibliotheek, op de foto voor een greenscreen bij RTV1 en konden er popcorn en suikerspinnen gekocht worden onder leiding van het horecateam van het naburige hotel.

De kinderdisco in het ‘loading-dock’ © Rutger Breider/RTV1

Warmdraaien

Toneelvereniging UDI mocht alvast warmdraaien voor hun voorstelling volgende maand in het Knoalster theater. Zij mochten dit keer verkleed als circusartiest rondlopen. Kinderen moesten hun handtekening verzamelen en kregen als presentje een cadeau vanuit het theater.

Als gezamenlijke afsluiter gaf goochelaar Huub een optreden in de grote zaal van het theater. Na afloop liepen de kinderen met een blij gezicht de deur uit. En Geert Teis kijkt stiekem al vooruit naar volgend jaar. ‘We gaan absoluut volgend jaar een nieuwe editie organiseren. Een nieuwe traditie Ommelebom!’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal