Direct naar de inhoud.

Dammen om mentaal fit te blijven: ‘De combinaties en de trucjes van dammen laten je hersens activeren’

  • door:
  • op:
  • laatste wijziging: 30 jan 2023
  • tags:

Bewoners van de Breehorn beginnen aan hun eerste potje van de dammiddag. | Foto: Malou Vos

VEENDAM – Project Fitter brein organiseert damcursussen om ouderen mentaal fit te houden. Tevens heeft de organisatie als doel om meerdere generaties samen te brengen. Fitter Brein is al in meerdere gemeentes acties en start nu voor het eerst in woonservicecentrum de Breehorn van zorggroep Meander. Het evenement zal elke laatste vrijdag van de maand terugkeren. Iedereen is daarbij welkom om samenwerking tussen jong en oud te creëren en om de gemeente dichter bij elkaar te brengen.

De kantine van locatie Breehorn van zorggroep Meander zit helemaal vol. De bewoners hebben er zin in en luisteren aandachtig naar de uitleg die ze gegeven wordt over dammen.

Fitter Brein

Het project is gestart om ouderen mentaal te fit te houden volgens organisator Zainal Palmans kan dammen daarbij meehelpen : ‘Bij dammen raak je nooit uitgeleerd, er is genoeg te leren, de combinaties en trucjes maar ook de tegenstander blijven verrassen en ze te slim af te zijn. Hierdoor zijn je hersens actief bezig.’.

Verschillende generaties samen brengen

Het project zal in de toekomst samen werken met verschillende groepen in Veendam zoals bassischolen of bso’s. Zodat kinderen in contact komen met ouderen. Hierdoor krijg je volgens Zainal een andere sfeer en is het goed dat de verschillende doelgroepen met elkaar in contact kunnen komen. Het liefst wil Fitter Brein alle gemeentes van Groningen en Drenthe voorzien van activiteiten.

De Dammiddag wordt elke laatste vrijdag van de maand georganiseerd in de Breehorn om 15.15. Iedereen is welkom ook als je nog niet kan dammen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-