Direct naar de inhoud.

Organisatie toernooi Veendam probeert softbal op de kaart te zetten

  • door:
  • op:
Een van de softbalwedstrijden afgelopen zaterdag in de sporthal in Veendam © Hielke Bosch/RTV1

VEENDAM – Er kwam afgelopen zaterdag veel geluid uit de Sorghvliethal in Veendam. Stichting SoftbalDino organiseerde daar de Jelly Oosting Memorial, een softbalcompetitie voor de jeugd. Ook speelster van het nationale softbalteam en inwoonster van de Parkstad Dinet Oosting zat in de organisatie van het toernooi.

‘Samen met mijn vader hebben wij de stichting SoftbalDino opgezet’, begint Oosting enthousiast te vertellen. ‘We proberen de softbalsport echt te promoten. We geven vaak clinics op scholen en bij softbalclubs.’

Tekst gaat verder onder video

De speelster van het Nederlandse team staat voor een afzetlint. Achter het lint is het veld waar een van de wedstrijden gehouden wordt. ‘Je ziet hier de softbalscholen van Nederland. De talenten van ons land spelen bij deze clubs. We wilden hen graag hier heen halen om de sport populairder te maken in deze regio.’

Jelly Oosting
Jelly Oosting, de moeder van Dinet, is in 2013 overleden. Zij deed op school veel aan softbal. Dinet speelde toen ze jonger was al op hoog niveau softbal en Jelly heeft haar veel ondersteund. Zij promootte de softbalsport ook vaak op school. Stichting SoftbalDino heeft precies hetzelfde doel.

Als leek valt het gelijk op dat er veel gegild en gejoeld wordt tijdens het spel. ‘Bij softbal wordt er veel aangemoedigd. Er wordt veel gezongen. Dat is echt iets wat de sport ook bijzonder maakt en past bij deze sport.’

Het toernooi wordt nu op één dag gespeeld, maar de ambities van de stichting zijn groter. Zo zouden ze graag ook nog een regionaal toernooi willen organiseren met teams uit basisscholen en middelbare scholen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal