Direct naar de inhoud.

Station Veendam keldert in landelijke stationsmonitor

  • door:
  • op:
Het treinstation in Veendam © Hielke Bosch/RTV1

VEENDAM – Het Veendammer station heeft een veel lager cijfer gekregen in de stationsmonitor dan de vorige jaren dat deze monitor werd gehouden. Zoals elk jaar heeft de NS ook in 2022 onderzocht wat de best en minst gewaardeerde stations zijn. In de regio is dat alleen station Veendam.

De reizigers die via station Veendam reizen hebben het station een 6,7 gegeven. Een dikke voldoende. Maar als we kijken naar de cijfers van de vorige edities dan zien we dat het station in waardering is gedaald. In 2017 kreeg het station een cijfer van 7,2. In 2021 was dit gegroeid naar een 7,3.

Arriva, beheerder van het Veendammer station geeft aan dat het aan de reizigers is om te bepalen wat zij positief aan een station ervaren en waarom. ‘Er spelen veel factoren mee in de waardering van een station, naast de dienstverlening van de treinen die er rijden. Wat je bijvoorbeeld ziet is dat het station Klimmen-Ransdaal ieder jaar goed gewaardeerd wordt en dit jaar op nummer 1 staat’, aldus een woordvoerder tegen RTV1. ‘Dat is een station met een bijzondere ligging in een heuvelachtig landschap. Ook is er een eetgelegenheid in een mooi monumentaal gebouw.’



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal