Direct naar de inhoud.

Stam/Schoon pakken met spectaculair volleybal Goud in Qatar: ‘Goede start’

  • door:
  • op:
De Klijndijkse Katja Stam vlak voor een service © ANP/Noushad Thekkayil/NurPhoto/Shutterstock via RTV Drenthe

DOHA/KLIJNDIJK – Na een indrukwekkende reeks overwinningen van het beachvolleybalduo Stam en Schoon, stonden de Klijndijkse en haar partner op zondagavond in de finale van de Beach Pro Tour. Een toernooi van de beste zestien teams van de wereld. De Nederlanders wonnen met 2-1 van Zwitserland

Eerste set

De Nederlanders maakten een spannend begin van de eerste set. Ze gingen gelijk op met hun tegenstanders, de Zwitsersen. Halverwege de set sloegen de Zwitsersen een gaatje, waardoor het 13-15 werd voor hen. Toen het 17-19 stond kreeg de Zwitserse Huberli een blessure, waarna er al snel een medische time-out kwam. Na twee briljante reddingen van Raïscha Schoon, wonnen de Zwitsersen uiteindelijk de eerste set met 20-22.

Tweede set

In de tweede set begonnen de Nederlanders sterk met een 4-1 voorsprong. Door snel en stabiel spel vergrootten de twee de voorsprong naar 10-4. Halverwege de set stonden de Klijndijkse met haar partner op een voorsprong van 13-8. De overwinning van de tweede set ging naar de Nederlanders die constant speelden. Ze wonnen met 21-14.

Derde set

De kracht die de Nederlandse dames hadden in de tweede set kwam ook naar voren in de derde set. Er kwam al snel een voorsprong van 4-0. Ondanks goed spel van team Stam/Schoon kwamen de Zwitsersen bij tot 7-7. Daarna werd het nauwelijks spannend in de derde set. Deze werd dan ook met 15-11 gewonnen.

Snollebollekes

Na afloop blikten Katja Stam en Raïscha Schoon terug op het toernooi en op de finale. ‘We hebben een goede start gemaakt. We kijken uit naar de volgende toernooien’, aldus de Klijndijkse. Ook Schoon was blij met de overwinning. ‘Ik ben super blij dat we hebben gewonnen!’, waarna de dames als enige sprongen op het bekende nummer van Snollebollekes.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal