Direct naar de inhoud.

Buschauffeurs staken voor lagere werkdruk en beter loon: ‘Zo niet verder’

  • door:
  • op:
De staking op het busstation van Stadskanaal. | Foto: Jelmer Wijnstra/RTV1

STADSKANAAL – Buschauffeurs door heel Nederland staken deze week voor een lagere werkdruk en een beter loon. Ook in Stadskanaal staken de chauffeurs. Het liefst hadden ze nu gewoon de passagiers geholpen, maar volgens hen kan het zo niet langer.

‘Onze werkdruk ligt enorm hoog. Een kwart van alle chauffeurs zitten daardoor ziek thuis,’ zo vertelt Otto Hulshoff die de actie namen FNV coordineert. ‘Tijdens een dienst van acht uur hebben wij netto twee x een kwartier pauze. Je kan nog net een bakje koffie pakken en je broodje eten. Zo kan het niet langer.’

Laatste middel

Toch hadden ook de chauffeurs het graag anders gezien. ‘Dit is ons laatste middel,’ aldus Sven Verschoof van CNV. ‘Het liefst helpen wij de passagiers. Zij hebben ook ziekenhuisafspraken. Dit is het ergst wij wat kunnen doen voor de passagiers, maar we hebben geen keus meer.

Liefst 90 tot 95 procent van de chauffeurs in Stadskanaal staakt. Hulshoff roept de werkgevers dan ook op om weer om tafel te gaan. ‘Zij zitten hier natuurlijk ook niet op te wachten, maar kom met een goed en eerlijk voorstel en zorg dat de werkdruk naar beneden gaat.’

De staking in het OV duurt tot en met komende vrijdag. Wat er daarna gaat gebeuren is nu nog onbekend.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal