Direct naar de inhoud.

Soroptimist Film Festival voor Kinderen succes. ‘Kinderen zaten zeer geïnteresseerd te kijken’.

  • door:
  • op:
Deelnemende kinderen voor bioscoop Smoky. | Foto door: Harry Cats

STADSKANAAL – 200 kinderen en hun begeleiders waren vandaag welkom bij bioscoop Smoky voor het Soroptimist Film Festival voor Kinderen dat voor de 12e keer georganiseerd werd. Het filmfestival stond vandaag in het teken van de rechten van het kind. Doel van het festival is: de kinderen via films bewust te maken van het bestaan van kinderrechten en om de kinderen een kijkje te geven in het leven van andere kinderen. Het festival wordt behalve in Stadskanaal op meerdere plekken in het land georganiseerd. De film die dit jaar getoond werd heet: ‘Vechtmeisje’. Hoe kinderen om kunnen gaan met lastige (thuis)situaties is de achterliggende boodschap van de film.

Met de film wil de organisatie laten zien hoe kinderen hier en in andere landen leven. Om kinderen ervan bewust te maken dat het leven dat voor hen vanzelfsprekend is, voor veel kinderen anders is. Dat er kinderen zijn die niet genoeg voeding krijgen en slecht onderwijs en gezondheidszorg hebben. Het thema van de vorige editie was pesten. Daarnaast worden de scholen uitgenodigd om een gastles via Unicef aan te vragen over kinderrechten via de jeugdvoorlichter van Unicef.

Keuze film

Medeorganisatrice Karin van der Kroef van Soroptimistclub de Veenkoloniën is tevreden over de keuze van de film: ‘Er is altijd wel wat spanning of de film aanslaat bij de kinderen en of er ook echt een leerelement in zit. . Hier zit heel duidelijk ook een leer element in.  De leerkrachten spreken op school verder met de kinderen over de film. Ik denk dat dit een mooie factor is.’ Ook de leraren die zij heeft gesproken waren volgens van der Kroef tevreden over de keuze van de film: ‘Als de leerkrachten zeggen wat een mooie film en met dit thema kunnen we zeker wat in de klas dan vind ik dat een compliment’.

Volgens de organisatrice waren de deelnemende kinderen aandachtig aan het kijken: ‘De kinderen zaten zeer geïnteresseerd te kijken. Bij de kinderen doet de kracht van beeld veel. Kinderen zijn heel gevoelig voor beeld meer dan bij alleen tekst.’ Volgend jaar zal het Soroptimist Film Festival voor Kinderen terugkeren met een ander thema en worden de scholen in Stadskanaal opnieuw uitgenodigd.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal