Direct naar de inhoud.

Jorian Vloo uit Onstwedde wint eerste finale voorleeswedstrijd

  • door:
  • op:
Jorian Vloo won de eerste finale van de voorleeswedstrijd F: Hemmo Kuiper/RTV1

STADSKANAAL – In de bibliotheek in Stadskanaal werd maandagavond de eerste Nationale Voorleeswedstrijd georganiseerd. Volgende week zal de tweede finale zijn. De eerste lezer begon om 18.30 uur en daarna volgden nog zeven andere voorlezers. De winnaar van de avond was Jorian Vloo van CBS De Rank in Onstwedde.

Wethouder Ingrid Sterenborg mocht samen met juryleden Annelies Klunder en Truus Smit de kinderen beoordelen op het voorlezen. Uiteindelijk koos de jury voor het fragment van Vloo. Hij las voor uit het boek ‘Honderd uur nacht’ van schrijfster Anna Woltz.

De deelnemende finalisten waren Daniek Hindriks (RKBS Sint Antoniusschool), Florens Bos (CBS De Maasborg), Danishya Lutjeboer (OBS Meester Neuteboomschool), Tess Orsel (CBS Piet Prins), Yoran Hemssens (CBS Op de Zandtange), Lotte Hoen (CBS Oranje Nassau), Jorian Vloo (CBS De Rank) en Annemijn van Hal (CBS Anne de Vries).

Omdat er meer aanmeldingen zijn binnengekomen dan verwacht, is de finale in twee delen opgesplitst. Dinsdag 21 februari zal de tweede finale zijn. De winnaar of winnares zal samen met Jorian de strijd aan gaan tegen andere kinderen uit de provincie in Winschoten.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal