Direct naar de inhoud.

Wens van baasjes Nieuw Buinen in vervulling: dorp krijgt hondenspeeltuin

  • door:
  • op:
De plek aan de Industrieweg waar de hondenspeelplaats moet komen. | Foto: Janet Oortwijn/RTV Drenthe

NIEUW BUINEN – Baasjes uit Nieuw Buinen moesten er soms een halfuur voor rijden, maar nu komt-ie ook in de buurt: een hondenspeeltuin voor honden. Het initiatief is van inwoner Marije Boelens, die tot frustratie van haar en andere dorpelingen nu afreist naar Borger, Gieten of Pekela om de hond niet aan te hoeven lijnen.

Toen de dorpsvereniging haar inwoners aanspoorde met ideeën te komen voor Nieuw-Buinen, hoefde Boelens niet lang na te denken. “Ik dacht: er moet bij ons in de buurt iets komen, want in de bossen in de buurt zijn loslopende honden verboden. Nadat ik de gemeente mailde, ging het snel. Eigenlijk is alles vrij rap op poten gezet”, schetst ze.

Kostenplaatje nog onbekend

Er bleek genoeg animo voor een hondenspeeltuin in Nieuw-Buinen: een opgetuigde Facebookpagina kreeg 125 steunverklaringen en uit het dorp werden tal van handtekeningen verzameld. Zo werd een plan uitgetekend voor een omheind terrein van 1500 vierkante meter aan de Industrieweg. “Er komen leuke dingen te staan, zoals trekkersbanden gevuld met zand waar de honden in kunnen graven. Verder komen er bomen, waar ze lekker tegenaan mogen liggen.”

Hoeveel het terrein al met al gaat kosten, weet Boelens niet. Het geld komt onder meer van donateurs, sponsoren en subsidiepotjes die zijn aangeboord. Als de begroting helemaal rond is, kan de eerste schop de grond in voor de aanleg van het losloopgebied. “Het kan heel snel gaan”, hoopt Boelens op snel resultaat.

Dit is een artikel van RTV Drenthe. RTV1 en RTV Drenthe werken nauw samen om de lokale nieuwvoorziening verder te versterken.


-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal