Direct naar de inhoud.

Meerdere verkiezingsborden Veendam vernield: ‘Een anonieme en laffe actie’

  • door:
  • op:
Een vernield verkiezingsbord aan de Woortmanslaan | © D66 Veendam

VEENDAM – Aan de vooravond van de Provinciale- en waterschapsverkiezingen zijn meerdere verkiezingsborden in Veendam aan vandalisme ten prooi gevallen. Een aantal borden in de Parkstad zijn overgeplakt met teksten als ‘samen stoppen we alles in de doofpot’ en zijn er zelfs stukken uit gescheurd. ‘Dit soort laffe en anonieme acties keuren wij ten zeerste af’, reageert de Groningse D66 lijsttrekker Sander Claassen. 

Claassen snapt dat er in het land veel onvrede bestaat over het beleid van onder meer zijn partij in de landelijke politiek. ‘Maar dit is niet de manier om hier mee om te gaan. Ook al verschil je zo van mening, je kunt altijd met elkaar in gesprek.’

Posters eruit geknipt

Onder meer de posters van BBB, JA21 en de ChristenUnie zijn uit de doeken geknipt. ‘We begrijpen het gevoel van machteloosheid en dat vanuit dat gevoel van machteloosheid actie komt is logisch. Maar vernielingen zijn uiteraard nooit oké’, aldus Jelmer van der Veen namens het campagneteam van de ChristenUnie. Ook zij zeggen zich zorgen te maken over het grimmige klimaat en de sterke afname aan vertrouwen in de politiek. ‘Gezien het rapport van afgelopen vrijdag (over de Groningse aardbevingsproblematiek red.) moeten we als politiek zijnde in het algemeen aan de bak om vertrouwen te herstellen en vooral luisteren en er vervolgens wat mee doen.’

Of en zo ja hoe snel de verkiezingsborden gerepareerd gaan worden is nog onbekend. In ieder geval gaat de lokale fractie van D66 het aankaarten in de gemeenteraad, zegt Claassen. -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal