Direct naar de inhoud.

Nieuwe opvanglocatie voor Oekraïners in Exloo, crisisnoodopvang langer open

  • door:
  • op:
De nieuwe opvanglocatie van Oekraïense vluchtelingen in Exloo. | Foto: Parel van Exloo

EXLOO -De gemeente Borger-Odoorn opent een nieuwe opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen in Exloo. Er worden vanaf begin maart 25 mensen opgevangen op groepsaccommodatie De Parel, dat onderdeel is van Camping Exloo. Daarnaast verlengt de gemeente de crisisnoodopvang van vluchtelingen tot begin oktober.

De Oekraïners die nu nog verblijven op de Fruithof in Klijndijk en Oringer Stee in Odoorn, verhuizen naar de nieuwe locatie in Exloo. Deze opvanglocaties zijn binnenkort niet meer beschikbaar vanwege de start van het toeristenseizoen.

Opvang tot zeker maart 2024

‘Zolang er nog geen zicht is op een einde aan de oorlog in Oekraïne, blijven wij de mogelijkheden onderzoeken voor kleinschalige opvanglocaties voor Oekraïners,’ aldus wethouder Bernard Jansen (Leefbaar Borger-Odoorn). ‘Inmiddels hebben we al op diverse locaties in de gemeente een opvanglocatie kunnen inrichten. We verwachten dat we nog zeker tot maart 2024 Oekraïense vluchtelingen in onze gemeente huisvesting kunnen bieden’

Crisisnoodopvang

In de boerderij op het terrein van Camping Exloo en in de units achter het gemeentehuis, verblijven momenteel nog vluchtelingen uit Ter Apel in de crisisnoodopvang. Die noodopvang blijft open tot zeker 1 oktober dit jaar. De verlening is, volgens de gemeente, op verzoek van de staatssecretaris voor asiel en migratie en het COA.

‘Wij willen onze bijdrage blijven leveren aan de crisisnoodopvang. Dat al deze vluchtelingen ook een warm welkom krijgen van de omwonenden van de opvanglocaties, waarderen wij enorm,’ zo vertelt Jansen.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal