Direct naar de inhoud.

Lili Snoeck uit Veendam presenteert haar debuutroman: ‘Ik ben trots en gelukkig’

  • door:
  • op:
Schrijfster Lili Snoeck. | Foto door: Malou Vos

VEENDAM – De debuutroman genaamd ‘Heimwee naar een ander verleden’ van de Veendammer Lili Snoeck (pseudoniem) ligt vanaf vandaag in de winkels. Lili is enthousiast over de uitkomst van haar eerste roman: ‘Ik ben trots en gelukkig dat een geschiedenis van verhalen die ik geschreven heb nu samenvallen in een boek.’

In het boek is te lezen hoe Jacqueline op zoek is naar zichzelf. De hoofdpersoon zit midden in een vechtscheiding als ze op de tweede sterfdag van haar baby besluit eruit te stappen. In het proces van heengaan wordt ze teruggefloten door haar dominante vader. Hij neemt haar mee naar zijn commune, waar ze nooit meer had gedacht te kunnen of mogen terugkomen. Eenmaal op die plek doet ze er alles aan om weer toegelaten te worden tot de groep van volgelingen. Als het haar niet lukt om zich aan de geldende doctrines te onderwerpen moet ze voorgoed vertrekken.

Afgeknipt van haar bestaan, zonder familie, vrienden en netwerk, staat ze voor de zware taak om alsnog een leven op te bouwen. Ze gaat op zoek naar hernieuwde zingeving en gaat daten, in de hoop mensen tegen te komen die harmonieus in het leven staan. Als dan herinneringen aan een verdrongen verleden zich genadeloos aandienen in flashbacks en nachtmerries zoekt ze hulp. Het blijkt dat ze onder ogen moet zien dat haar jeugd minder rooskleurig was dan ze zich had voorgehouden.

Kern van het boek

De kern van het verhaal is volgens Lili de kwetsbaarheid van onze samenleving: ‘Hoe sta je in het leven als je geen succesvol leven hebt. Ik denk dat er veel mensen zijn die achter de gordijnen een heel ander verhaal hebben dan dat ze mee naar buiten treden. Dat ze niet willen vertellen dat het niet goed met ze gaat. Daar zijn veel mensen van. Deze mensen hebben mijn hart.’

(Tekst gaat verder onder video)

Lili Snoeck tijdens de presentatie van haar debuutroman.

‘Niet klaar met schrijven’

De schrijfster is niet van plan het bij een boek te houden: ‘Ik ben niet klaar met schrijven. Ik hoop dat er volgend jaar nog een boek komt want ik heb veel zin om verder te gaan. Ik heb nog veel materiaal om mee verder te gaan.’

Het boek is te koop via info@inboekvorm.nl en bij de Primera in Veendam.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal