Direct naar de inhoud.

De Jatrie winnaar van gemeentelijke vrijwilligersprijs Stadskanaal

  • door:
  • op:
De vrijwilligers van de Jatrie samen met wethouder Ingrid Sterenborg © Harry Cats/RTV1

STADSKANAAL – Op internationale vrouwendag werd woensdagavond de vrijwilligersprijs van de gemeente Stadskanaal uitgereikt in sporthal De Spont. Een avond waar de vrijwilligers die in de gemeente Stadskanaal werkzaam zijn in het zonnetje worden gezet. De Jatrie won de grote prijs van €1000,-.

Voordat de vrijwilligersprijs bekend werd gemaakt, werd eerst het leukste NL Doet project benoemd. De STAR won deze prijs. Zij gaan namelijk een gerenoveerde trein in de originele kleuren schilderen. Ook dit jaar hebben weer veel vrijwilligers zich aangemeld om te helpen bij deze activiteit.

Tekst gaat verder onder video

In het zonnetje

Wethouder Ingrid Sterenborg is trots op alle vrijwilligers in de gemeente Stadskanaal. ‘Er is zoveel werk wat zij met elkaar verzetten. Zij zijn altijd zo enthousiast met de dingen die ze doen.’ Sterenborg benaderd dat de meeste vrijwilligers niet gelijk zichtbaar zijn. Wel vindt de wethouder dat alle vrijwilligers eens in het zonnetje gezet moeten worden.

De winnaar

Na een stampotbuffet dat geserveerd werd door raadsleden en wethouders, werd de vrijwilligersprijs bekend gemaakt door wethouder Sterenborg. De jury, bestaande uit Jasper Schepers, Sandra van Rossum en Harmke Hillenga. De jury moest kiezen tussen De Jatrie, Hospice Veen en Wolden en RTV1, waarna de vrijwilligers van De Jatrie naar voren werden geroepen als winnaars.

Juryvoorzitter Schepers benoemde in het juryrapport dat de groep vrijwilligers erg belangrijk is voor de kennis van de volgende generaties Knoalsters. ‘Jullie hebben al heel wat geschiedenis geschreven. En zonder jullie was die geschiedenis niet op het Knoal gebleven.’ Ook wordt de ambacht van het restaureren van het schip benoemd.

Audiotour

Voorzitter Jaap Duit wist gelijk wat zij met het geld konden doen. ‘Het geld is een welkome aanvulling op het laatste project wat we aan het voorbereiden zijn. Dat is het aanschaffen van een audiotour voor in het schip. Met deze tour kunnen bezoekers kennis nemen van de geschiedenis van het schip.’



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal