Direct naar de inhoud.

Hardlopen populair bij Sportcentrum Traction in Valthermond

  • door:
  • op:
Hardloopgroep Sportcentrum Traction. | Foto: Eigen Foto

VALTHERMOND – De hardloopgroepen bij Sportcentrum Traction in Valthermond zijn mateloos populair. De organisatie is gestart met 4 mensen en nu heeft de club een vaste club van 8 mensen.

Vorig jaar heeft Bas Scholte-Aalbes het idee neergelegd bij de eigenaar Michel Doedens van Sportcentrum Traction in Valthermond om hardloopgroepen op te gaan zetten. “Het gezamenlijk lopen motiveert en stimuleert. Zelf hardloop ik regelmatig, dus ik vond het fijn om de kennis te delen. Wel met ondersteuning van een opleiding natuurlijk! In september 2022 heb ik de opleiding tot hardlooptrainer afgerond”, laat Bas Scholte-Aalbes aan RTV1 weten.

Het succes

Bas zegt dat iedereen op nul begint en dat er samen doelen gesteld worden. “Het eerste doel was de Udik-Loop (6.4 km). Door doelen te stellen en elkaar samen te motiveren wordt het een succes. Daarnaast trainen we 2 keer per week samen. We zijn begonnen met 4 mensen, en op dit moment hebben we een vaste club van 8 mensen”

Mensen die graag mee willen doen, kunnen zich aanmelden op de website van Sportcentrum Traction. “We willen kijken als er animo is om rond september weer met een nieuwe groep te starten”

Activiteiten

De organisatie probeert elke zondag een bosloop te organiseren. “Verder komt de Klap tot Klaploop (Stadskanaal), Cascaderun (Hoogeveen), Hunebedloop (Borger) en we willen graag meedoen met de Run van Winschoten. Onze grootste wens is natuurlijk wel om ons eigen loopje in Valthermond weer te gaan organiseren”, laat de organisatie weten.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal