Direct naar de inhoud.

Operettevereniging Veendam-Wildervank: ‘De Veendammers gaan eigenlijk alles herkennen’

  • door:
  • op:
Operettevereniging Veendam Wildervank. | Foto: Malou Vos

VEENDAM – Dit weekend zal operettevereniging Veendam-Wildervank de operette ‘Het Veendammer Leven’ opvoeren in het VanBeresteyn. De bekende operette ‘La Vie Pariesienne’ van Offenbach is volledig bewerkt naar een Veendamse versie. Maar hoe zullen we Veendam gaan terug herkennen?

Volgens actrice Kitty van Zanten die in de operette de rol van Bobbie vertolkt is de voorstelling een feest der herkenning voor de Veendammer: ‘Wij gaan het Veendam herkennen aan alle achtergrond decors. Veendam komt in alle liedjes voor. We hebben het over Veenlust van in de jaren dertig, waar alle feestjes waren. Ik ga daar als Bobbie heen om dames van stand te ontmoeten. Verder zal mevrouw van Beresteyn genoemd worden en meneer Molema. De Veendammers gaan eigenlijk alles herkennen.’

‘Het zijn hele diverse rollen. Iedereen speelt steeds weer iemand anders. Dat is het leuke van de voorstelling. Je hebt 25 mensen waar we dit mee doen, maar ze spelen allemaal wel drie keer een andere rol. Het is geweldig om een Franse operette zo vertaald te zien. Alles van de Franse setting is hetzelfde alleen draait het nu om Veendam. Dat vind ik heel knap van de regisseuse.’

Bekijk de video hieronder:

Kaartverkoop

De operette is zaterdag en zondag nog te zien in de VanBeresteyn. Kaarten zijn verkrijgbaar bij het theater.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal