Direct naar de inhoud.

Lutje Passion weer live terug in Veendam

  • door:
  • op:
De processie van een eerder editie van Lutje Passion F: Eigen Foto

VEENDAM – Op de dag dat NPO1 de landelijke Passion uitzendt, gaan de Veendammers ook dit jaar weer een eigen Lutje Passion krijgen. Het doel is om het verhaal op een persoonlijke manier te beleven. ‘Iedereen kan echt aansluiten en meedoen’, geeft de organisatie aan.

Vanaf 18.30 uur wordt er op donderdagavond 6 april verzameld op het Museumplein in de Parkstad. Vanaf daar start een grote processie met een groot wit kruis door het centrum van Veendam. Ook dit jaar worden tijdens de processie de deelnemers tijdens de route worden meegenomen in het verhaal van de lijdensweg van Christus.

‘Ondanks dat we weer een processie (kruis door Veendam) gaan doen zal de beleving dit jaar weer heel anders zijn dan de vorige edities’, aldus Maikel-Owen van Deest, organisator van Lutje passion in Veendam. ‘Er zullen langs de route op verschillende plekken verbeeldingen en muziek zijn en zo willen we een extra dimensie geven aan deze editie.’

Er zijn op dit moment gesprekken met internationale artiesten in samenwerking met Afterbeat Veendam. Ook lokale artiesten en acteurs zullen het programma gaan ondersteunen. ‘We willen de bezoekers verrassen, maar we verwachten een mooi en waardevolle avond met elkaar.’

Na de processie zal er niet live naar de landelijke The Passion gekeken gaan worden zoals in 2018. De organisatie heeft vernomen dat veel mensen dat graag kijken in huiselijke kring en dat willen ze graag ondersteunen.

Het verzamelen is zoals andere jaren ook om 18:30 uur op het museumplein in Veendam en de processie start om 19:00 uur. Meedoen aan dit evenement is gratis en kan zonder opgave.

 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal